Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2019

Οι κλωστές, η «μελέτη Μάρδα» και η πραγματικότητα

Οι κλωστές, η «μελέτη Μάρδα» και η πραγματικότητα

Ως σαφώς θετική κίνηση χαρακτηρίζουν παράγοντες του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου τη μελέτη που απέστειλε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας προς την κυβέρνηση, σχετικά με την πολιτική κινήτρων που εφαρμόζει σειρά άλλων ευρωπαϊκών χωρών και με τα αντίστοιχα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα, με στόχο την τόνωση της παραγωγής, των εξαγωγών και της απασχόλησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, θα πρέπει κάποτε να περάσουμε από τις θεωρίες στην πράξη: «Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, λέμε τα ίδια πράγματα στις εκάστοτε κυβερνήσεις, χωρίς να έχουμε δει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Και επιπρόσθετα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως «η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα».

Ειδικότερα μάλιστα φέτος, οι ελληνικές κλωστοϋφαντουργίες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την επιδείνωση του διεθνούς κλίματος στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και σειρά αυξήσεων στο λειτουργικό τους κόστος: Από το μισθολογικό (η άνοδος του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει όλα τα σχετικά κόστη, όπως π.χ. ασφαλιστικές εισφορές) έως πιθανότατα και αυτό του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η ΔΕΗ φαίνεται να πιέζει για άνοδο τιμολογίων.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v