Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 30 2019

Η Folli Follie και τα μυστήρια με το Μινιόν

Η Folli Follie και τα μυστήρια με το Μινιόν

Απορία έχει προκαλέσει η φημολογούμενη πρόθεση πώλησης του ακινήτου του Μινιόν από τη Folli Follie κι αυτό γιατί, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, το συγκεκριμένο ακίνητο βαρύνεται από πολεοδομικά προβλήματα.

Στο παρελθόν μάλιστα η FF είχε επιχειρήσει να μισθώσει το ακίνητο, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (όπως λεγόταν τότε), αλλά η σύμβαση -αν και είχε  ανακοινωθεί επίσημα- λύθηκε πάραυτα, μετά τη διαπίστωση των προβλημάτων!

Ενδεχομένως τα πολεοδομικά προβλήματα να λύθηκαν στην πορεία των χρόνων, αν και η FF δεν παρείχε ποτέ σχετική ενημέρωση. Πέραν τούτου, όμως, αναρωτιόμαστε πώς ένα ακίνητο που αποτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ και που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο «σκανάρουν» όλα τα σοβαρά funds που θέλουν να επενδύσουν στο real estate, δεν βγήκε πιο νωρίς στην αγορά…

Ίσως να παίζει ρόλο ότι το ακίνητο του παλιού Μινιόν βρίσκεται σε μια υποβαθμισμένη εμπορικά περιοχή, αλλά και στο γεγονός του ότι ουσιαστικά είναι αναξιοποίητο εδώ και τρεις δεκαετίες. Ως εκ τούτου, η αξιοποίησή του για οποιαδήποτε χρήση απαιτεί πολλά κεφάλαια για την ανακατασκευή.

Επίσης, το συγκεκριμένο ακίνητο φαίνεται πως δεν θεωρείται «φιλέτο» ούτε για τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, οι οποίοι ζητούσαν εξασφαλίσεις προκειμένου να συναινέσουν στην εξυγίανση… Στο term sheet μεταξύ FFG και ομολογιούχων -ακόμα και αν αυτό θεωρείται μάλλον παρωχημένο- περιγράφεται η εισφορά πέντε σημαντικών ακινήτων τα οποία είναι δεσμευμένα από τη Δικαιοσύνη, χωρίς κάπου εκεί ανάμεσα να συνυπολογίζεται το Μινιόν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v