Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2002

Περί ”εταιρικής διακυβέρνησης” (update)

Τελικώς φαίνεται πως ο Χαμαιλέων εισακούσθη από το Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της εταιρικής διακυβέρνησης σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2003.

Νωρίτερα είχα σχολιάσει πώς μόνο στη χωρα μας θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος ενός συνδικαλιστικού οργάνου (έστω και αμφισβητούμενου από πολλές πλευρές) των εισηγμένων εταιριών, του ΣΕΗΣΕΤ, ανακοινώνει (δις) ότι δίδεται παράταση στην έναρξη ισχύος του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης, έως το Μάρτιο του 2003, κατόπιν ”παρέμβασής” του, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί οτι μιλούσε τελικά για το σύνολο του σχετικού νόμου!!!

Κι αυτό χωρίς να υπάρξει ουδεμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των επίσημων αρχών επί του θέματος!!!

Αν εξακολουθούμε να είμαστε η χώρα της ”φαιδράς πορτοκαλέας” ακόμη και σε τόσο προφανή θέματα, τί αξία έχει έστω και να... συζητάμε για έννοιες όπως η διαφάνεια και η εταιρική διακυβέρνηση;

Την άποψη αυτή άλλωστε φρόντισαν να ενισχύσουν προσφάτως οι αρμόδιοι με τη ”φόρμουλα” που βρήκαν για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Τα οποία, όπως ίσως θυμούνται οι αναγνώστες της στήλης, θα ισχύσουν μεν από το 2003, αλλά θα εφαρμοστούν από το... 2004!!!! Τώρα πώς γίνεται αυτό (επί της ουσίας) μάλλον μόνο οι αρμόδιοι το ξέρουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v