Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2019

Η Κεφαλαιαγορά, οι αποχωρήσεις και το... άρωμα γυναίκας

Η Κεφαλαιαγορά, οι αποχωρήσεις και το... άρωμα γυναίκας

Άρωμα γυναίκας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ); Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, όχι μόνο θα υπερκαλυφθούν οι… ποσοστώσεις ισότητας που πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν, αλλά θα έχουμε και μία απολύτως νέα πραγματικότητα.

Έχουμε και λέμε: Χαράλαμπος Γκότσης, Νίκος Τρουλλινός, πρόεδρος και αντιπρόεδρος Α' αντίστοιχα της ΕΚ. Η θητεία τους λήγει αρχές φθινοπώρου. Ξενοφών Αυλωνίτης, αντιπρόεδρος Β' έως το τέλος του μήνα, αναγκαστικά αποχωρεί. Θα πρέπει να αναπληρωθεί.

Και οι τρεις παραπάνω θέσεις καλύπτονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν φαίνεται να βιάζεται να αλλάξει/ανανεώσει θητείες πριν την ώρα τους. Ετσι φήμες(;) των τελευταίων ημερών επιμένουν πως δεν θα ανακοινωθεί άμεσα ο νέος αντιπρόεδρος Β' αλλά συνολικά η νέα τριάδα της ΕΚ, περίπου τον Αύγουστο, ενόψει λήξης της θητείας των άλλων δύο επιτελικών.

Ως προς το φύλο, πάντως, οι πληροφορίες μιλούν για γυναίκα στο τιμόνι της ΕΚ και πλήρωση της θέσης του Αντιπροέδρου Β' επίσης από το ασθενές φύλο. Αγνωστες οι βουλές για τον αντιπρόεδρο Α'. Αν μη τι άλλο, μία τέτοια σύνθεση χαρακτηρίζεται εξαρχής ως ενδιαφέρουσα. Από κάθε άποψη…

Υ.Γ. Εως τότε, όμως, ο νυν πρόεδρος της ΕΚ Χαράλαμπος Γκότσης θα πρέπει να καλύψει σημαντικά κενά:

- Νέο πρόσωπο επικεφαλής στη Διεύθυνση Εποπτείας Αγορών (μετά τη μετακίνηση της Ανθής Δριστά προ εβδομάδων).

- Νέος προϊστάμενος νομικών υπηρεσιών, καθώς ο κ. Νισυραίος συνταξιοδοτείται.

- Νέο πρόσωπο επικεφαλής στη Διεύθυνση Φορέων (προ ημερών παραίτηση Μαρίας Διαμαντοπούλου, μετά από πολυετή και επιτυχημένη θητεία.). Στο σημείο αυτό ας συμπυκνώσουμε τις απόψεις λοιπών στελεχών της ΕΚ αλλά και εκπροσώπων της ευρύτερης κεφαλαιαγοράς ως προς την εν λόγω παραίτηση: «Έγινε δεκτή άμεσα η παραίτηση, κάποιος πραγματικά κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι βόλεψε επικείμενες καταστάσεις».

Υ.Γ. 2. Εν μέσω όλων αυτών, ο κ. Γκότσης δεν θα πρέπει να νιώθει και πολύ όμορφα. Αφού τα έμπειρα στελέχη της ΕΚ (τα οποία βρήκε εκεί ο πρόεδρος της ΕΚ όταν ανέλαβε) αποχωρούν, διαμαρτύρονται, δυσανασχετούν. Κρίμα. Διότι ως γνωστόν, τη «βαριά» δουλειά αυτά τη βγάζουν εις πέρας.

Χωρίς να το «διαφημίζουν» προς τα έξω...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v