Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2019

Η χαμηλή πτήση της ΤΙΤΑΝ και η «επιμονή» για αλλαγή έδρας

Η χαμηλή πτήση της ΤΙΤΑΝ και η «επιμονή» για αλλαγή έδρας

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στη χρηματιστηριακή αγορά η επιμονή της διοίκησης της Τιτάν να μεταφέρει την έδρα της γνωστής τσιμεντοβιομηχανίας από την Αθήνα στις Βρυξέλλες.

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι η τιμή της κοινής μετοχής όχι μόνο βρίσκεται δύο ευρώ χαμηλότερα σε σύγκριση με την αρχή της φετινής χρονιάς, αλλά παράλληλα «γλείφει» και τα χαμηλά της τελευταίας τριετίας!

Ειδικότερα, σε κατώτερα επίπεδα από τα τρέχοντα είχε υποχωρήσει κάποια χρονικά διαστήματα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2014 (διαφαινόμενη πτώση της τότε κυβέρνησης) και του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2015 («εποχή Βαρουφάκη»). Και όλα αυτά, χωρίς τα θεμελιώδη στοιχεία του ομίλου να έχουν διαφοροποιηθεί ουσιαστικά. Και όλα αυτά, όταν κατά την τελευταία τριετία, δεκάδες άλλες μετοχές του ΧΑ έχουν καταγράψει υψηλότατες (ακόμη και τριψήφιες) αποδόσεις.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν προς τη διοίκηση ότι «ποτέ δεν ξεκινάς μια μάχη, αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα την κερδίσεις» (βλέπε πρώτη αποτυχημένη απόπειρα δημόσιας πρότασης) και παράλληλα εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τη μετοχή, σε περίπτωση που η νέα δημόσια πρόταση δεν καταφέρει να ξεπεράσει το όριο του 90%.

«Όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη, οι ξένοι θεσμικοί αποφεύγουν να τοποθετηθούν», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ευχόμενοι όλα να πάνε καλά και η τρέχουσα αναστάτωση να μην τραυματίσει σε βάθος χρόνου την εικόνα ενός εκ των πλέον αξιόπιστων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v