Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2019

Πώς έμπλεξε περισσότερο το «κουβάρι» στα δημόσια έργα

Πώς έμπλεξε περισσότερο το «κουβάρι» στα δημόσια έργα

Εκτός από την εμπλοκή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που οδηγεί σε καθυστερήσεις στην υπογραφή συμβάσεων δημοσίων έργων, ανάλογη στάση τηρεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το τελευταίο, όπως προκύπτει και από τον διαγωνισμό για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη (με μειοδότη την ΑΚΤΩΡ), ζήτησε από την αναθέτουσα αρχή να προχωρήσει σε έλεγχο του αναδόχου σε σχέση με τα μέτρα αυτοκάθαρσης που προβλέπει η περυσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εταιρείες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Το ίδιο λέγεται πως έχει πράξει το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε άλλους διαγωνισμούς, όπου έχει ζητήσει από τις κρατικές υπηρεσίες να λάβουν αντίστοιχα στοιχεία από τους υποψήφιους αναδόχους.

Υπενθυμίζεται πως από την ίδια διαδικασία θα περάσει και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ, που μειοδότησε στην εργολαβία-σκούπα του άξονα Ακτιο - Αμβρακία.

Οι διοικήσεις των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων υποστηρίζουν πως έχουν λάβει όλα τα μέτρα αυτοκάθαρσης/εξυγίανσης και πως τελικά θα υπογραφούν, έστω και με καθυστερήσεις, οι επίμαχες συμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v