Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2019

To Ελληνικό, ο Οικονόμου και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

To Ελληνικό, ο Οικονόμου και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση του Δημήτρη Οικονόμου, που είχε διατελέσει σύμβουλος του ομίλου Λάτση, για την υπόθεση του Ελληνικού, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από πλευράς επικοινωνίας και εντυπώσεων, αποτέλεσε πλήγμα για τη νέα κυβέρνηση. Κι αυτό διότι ο περισσότερος κόσμος κοιτάει «τίτλους» και δεν ασχολείται με τα «ψιλά γράμματα».

Πέρα από την επικοινωνία και τις εντυπώσεις όμως, υπάρχει και η ουσία. Επί της ουσίας, στο βαθμό που τα περιβαλλοντικά θέματα έχουν κλείσει, με βάση την υπάρχουσα, δημόσια σύμβαση και τις υπουργικές αποφάσεις, τότε δεν προκύπτει θέμα.

Στελέχη της αγοράς, με τα οποία επικοινώνησε η στήλη, γνωρίζοντας ότι παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση του Ελληνικού, ήταν κατηγορηματικά, ότι « τα πολεοδομικά θέματα έχουν ολοκληρωθεί από την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

Η εκκρεμότητα και η διαφωνία που απασχόλησε προσφάτως την επικαιρότητα, αφορούσε αποκλειστικά την εμπλοκή του Υπουργείου Πολιτισμού ως εγκριτικού μηχανισμού σε όλα τα έργα.

Έτσι, τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, (περί συμπαιγνίας Ν.Δ και επενδυτή), θα αποδειχτούν σωστά, μόνον αν υπάρξει τροποποίηση της σύμβασης και αλλαγή του τιμήματος.

Αλλιώς, θα αποδειχτεί ότι και πάλι, στο βωμό της πολιτικής "θυσιάζονται" τα πάντα, ακόμη και μια θηριώδους μεγέθους επένδυση, που είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, αποτελεί πραγματικό «βαρόμετρο» για το status της Ελλάδας στους επενδυτικούς κύκλους του εξωτερικού, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει επιτέλους το συγκεκριμένο έργο, τόσο καλύτερα θα είναι, όχι μόνο εξαιτίας της αναπτυξιακής επίδρασης που θα έχει, αλλά και λόγω του ισχυρού «σήματος» που θα εκπέμψει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v