Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2019

«Κλείδωσε» ο νέος διοικητής της ΔΕΗ

«Κλείδωσε» ο νέος διοικητής της ΔΕΗ

Θέμα ημερών, ίσως και λίγων ωρών, είναι η ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ.

Ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε μία από τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, είπε πως πρόκειται για μάνατζερ.

Η αγορά θέλει το πρόσωπο που έχει προκριθεί κατόπιν των συνεντεύξεων και των βιογραφικών που συγκέντρωσε το Υπερταμείο να είναι ο Κρίτων-Λεωνίδας Αναβλαβής, ενώ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν κι άλλα ονόματα.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της «S&B Ορυκτά» την περίοδο 2011-2015, που οδήγησε την εταιρεία της οικογένειας Κυριακόπουλου στην αγκαλιά… της γαλλικής πολυεθνικής Imerys. Ο κ. Αναβλαβής, με 25ετή θητεία στην ιστορική εξορυκτική βιομηχανία, είχε διατελέσει και οικονομικός διευθυντής από το 2008 έως το 2011, βγάζοντάς την τότε από τη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Είναι κάτοχος ΜΒΑ του INSEAD και πτυχίου (MSc) Μηχανολόγου Ναυπηγού του Newcastle University.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Αναβλαβής θα έχει καθήκοντα και προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Όπως και να 'χει, η επιλογή της νέας διοίκησης της ΔEH προϋποθέτει και τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της δημόσιας εταιρείας, διαδικασία την οποία θα πρέπει να εκκινήσει το Υπερταμείο.

Η αγορά περιμένει την αλλαγή σκυτάλης στην πολύπαθη επιχείρηση, προκειμένου να ξεδιπλωθεί το σχέδιο για τα μέτρα διάσωσης και εξυγίανσής της, όπως φυσικά κι εκείνο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v