Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2019

Οι δύο δρόμοι για την Αττική Οδό και οι κινήσεις της Prime Insurance

Οι δύο δρόμοι για την Αττική Οδό και οι κινήσεις της Prime Insurance

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Μπορεί αυτές τις ημέρες να ασχολούμαστε με τις αυξήσεις διοδίων της Αττικής Οδού, αλλά πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις για τον οδικό άξονα. Η σύμβαση παραχώρησης λήγει στις αρχές Οκτωβρίου 2024 και το ελληνικό δημόσιο πρέπει να προετοιμαστεί πολύ νωρίτερα για την επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση έχει δύο δρόμους για την αξιοποίηση ενός από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία που, σε μια περίοδο ιδιωτικοποιήσεων, επιστρέφουν στο δημόσιο.

Πρώτον, έναν διαγωνισμό για μια νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού από τον οποίο μπορεί να αντλήσει σημαντικότατα έσοδα. Δεύτερον, ένα διαγωνισμό που θα προβλέπει πως ο νέος διαχειριστής της Αττικής Οδού θα αναλάβει να κατασκευάσει και κάποιες από τις επεκτάσεις που συζητάμε εδώ και χρόνια, χωρίς να τις βλέπουμε.

Ειδικά ορισμένες από τις επεκτάσεις, όπως η σύνδεση της Λεωφόρου Κατεχάκη με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, φαίνεται πως είναι απαραίτητες για να περιοριστεί η επιβάρυνση των περιοχών γύρω από το Ελληνικό. Όπως και η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ώστε να σταματήσει η σημερινή κατάσταση με τη μία λωρίδα εξόδου της Αττικής Οδού στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

 

PRIME INSURANCE: Ενδιαφέρον δημοσίευμα της κυπριακού συγκροτήματος «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν έδρα τη Μεγαλόνησο.

Σε γενικές γραμμές, οι σχετικοί δείκτες είναι πολύ ικανοποιητικοί και συνήθως πολύ ανώτεροι του 100% ή και του 200%.

Σε ό,τι αφορά ασφαλιστικές εταιρείες για τις οποίες υπάρχει ελλαδικό ενδιαφέρον, ξεχωρίζουν δύο στοιχεία:

Πρώτον, οι άριστες επιδόσεις για Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου και Hellas Direct και

δεύτερον, το ότι η Prime Insurance (συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά) βρίσκεται «σε διαδικασία βελτίωσης του δείκτη φερεγγυότητάς της», που από το 91% της 31ης/12/2018 ανέβηκε στο 100% στις 31/3/2019.

Προφανώς χρειάζεται ακόμη δουλειά. Θυμίζουμε πως είχαμε φέτος πολύ σημαντικές αλλαγές στο management της ασφαλιστικής εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v