Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2019

Προσφυγές στον διαγωνισμό του μισού δισ. για τα λεωφορεία

Προσφυγές στον διαγωνισμό του μισού δισ. για τα λεωφορεία

Δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη προσφύγει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) για τον διαγωνισμό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που προκήρυξε το υπουργείο Υποδομών προ των εκλογών για την προμήθεια λεωφορείων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΟΑΣΑ (Αθήνα) και του ΟΑΣΘ (ΟΑΣΘ).

Η νέα ηγεσία του υπουργείου έχει γίνει δέκτης και διαμαρτυριών για όρους του διαγωνισμού που θεωρούνται ανοικτοί σε κριτική για οικονομικούς ή τεχνικούς λόγους.

Για παράδειγμα, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των 500 εκατ. ευρώ, αφού δεν υπάρχει ένταξη στο ΕΣΠΑ (ούτε σχετική συμφωνία με Κομισιόν). Επιπλέον, οι υποψήφιοι διαμαρτύρονται για τεχνικούς όρους όπως η απαίτηση για εγκατάσταση ταχυφορτιστών στους δρόμους, ώστε να φορτίζουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία. Πρόκειται για όρο που θεωρείται υπερβολικός καθώς οι σημερινές μπαταρίες εξασφαλίζουν στα λεωφορεία κίνηση για 300 και πλέον χιλιόμετρα. Κάποιοι υποψήφιοι θεωρούν, επίσης, πως είναι υπερβολική και η απαίτηση για πολυετή συντήρηση των οχημάτων, με σταθερές τιμές ανταλλακτικών.

Οι αποφάσεις για την τύχη του διαγωνισμού θα ληφθούν από τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v