Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2019

Οι επιλογές για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και η... συνέχεια των ΕΛΠΕ

Οι επιλογές για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και η... συνέχεια των ΕΛΠΕ

«Δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε, ήρθαμε να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση…» ήταν και είναι η μόνιμη επωδός κάποιων υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Και προφανώς κάπως έτσι λειτουργεί κι ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς όπως πληροφορείται η στήλη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ μελετά σενάρια που είχε επεξεργαστεί ο προκάτοχος του υπουργός, ο Γιώργος Σταθάκης.

Μάλιστα, ένα εξ αυτών, λέγεται ότι η παρούσα ηγεσία το προκρίνει

Ποιο είναι αυτό; Όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr στις 6 Απριλίου του 2018, το σχέδιο αυτό προβλέπει τη δημιουργία μίας εν είδει εταιρείας συμμετοχών όπου κάτω από αυτήν θα «κρεμαστούν» οι θυγατρικές της ΔΕΠΑ. Αυτές θα ιδιωτικοποιηθούν. Όπως η ΕΠΑ Αττικής με πώληση πλειοψηφικού πακέτου, ή η ΕΔΑ Αττικής με διάθεση μειοψηφικού ποσοστού μετοχών. Επιπλέον σε ό,τι αφορά τη ΔΕΠΑ, πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι σχετικές αποφάσεις μάλιστα για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης, που θα συνοδευτούν με νομοθετική ρύθμιση, αναμένεται να ληφθούν πριν τον Σεπτέμβριο.

Η νέα κυβέρνηση επίσης, λέγεται ότι στο θέμα της ΔΕΠΑ θα διατηρήσει και σε άλλο ένα επίπεδο τη συνέχεια των θετικών επιλογών της προηγούμενης. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς εξετάζεται το ενδεχόμενο ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρης Δώτσης να παραμείνει. Αλλά στη θέση μόνο του προέδρου…

Συνέχεια κατά κάποιον τρόπο του κράτους στις αποκρατικοποιήσεις αναμένονται και για τα ΕΛ.ΠΕ. Ο Κωστής Χατζηδάκης, αναμένει τις εισηγήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και των συμβούλων του για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης. Σενάρια εναλλακτικά, μετά τον τελευταίο άγονο διαγωνισμό της πώλησης του 50,1%, είχαν ξεκινήσει να τρέχουν στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης κατόπιν σχετικής συμφωνίας της προηγούμενης κυβέρνησης και των θεσμών…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v