Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2019

Mια στο καρφί… μια στο πέταλο από τους ομολογιούχους της Folli Follie

Mια στο καρφί… μια στο πέταλο από τους ομολογιούχους της Folli Follie

Από «ψιλό κόσκινο» περνούν (δικαίως) οι ομολογιούχοι την πρόταση που κατέθεσε 15 Ιουλίου η διοίκηση της εισηγμένης Folli Follie. Οι κυριότερες ερωτήσεις -που εκ των πραγμάτων από τις απαντήσεις θα κρίνουν τη στάση τους αποτελούν- αφορούν στην μάλλον χαμηλή εγγύηση των 20 εκατ. ευρώ από την ΟpsCo, δηλαδή την εταιρεία η οποία θα κρατήσει τη δραστηριότητα και το μερίδιο μετοχών στην Dufry.

Οι ομολογιούχοι ελάχιστα ενδιαφέρονται εάν και εφόσον η εταιρεία έχει προοπτική, όταν τους υπόσχονται μερικό recovery σε 5-7 χρόνια. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή η σχεδιαζόμενη OpsCo χάνει δραστηριότητα (και αν δεν έχανε είναι απολύτως ζημιογόνος), αλλά θα διακρατήσει ένα «αφράτο» μαξιλάρι, αυτό των μετοχών Dufry, με τους υφιστάμενους μετόχους (Κουτσολιούτσοι, Fidelity, Fosun) μέσα στη μοιρασιά του.

Πολλάκις η στήλη έχει γράψει πως το εν λόγω ποσοστό (το οποίο όπως και τα ακίνητα που σχεδιάζεται να εισφερθούν στην AssetCo) είναι δεσμευμένο και η αποδέσμευση του θα εξαρτηθεί από τα EBITDA του 2019 των ΚΑΕ. Ωστόσο, το όποιο recovery για τους ομολογιούχους θα ήταν σαφώς ταχύτερο, καθώς με βάση το τελευταίο Term Sheet αποζημιώνονται με ακίνητα (τα περισσότερα δεσμευμένα από το Δημόσιο) και με μια υπόσχεση 20 εκατ. ευρώ στον… μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ενόχληση έχει επίσης προκαλέσει το γεγονός του ότι εγγυητής των ομολογιών είναι η OpsCo και όχι οι Λουξεμβουργιανές εταιρίες της Folli Follie που εξέδωσαν τα ομολογιακά δάνεια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v