Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τρι 13 Αυγ

Οι τουρίστες και τα... καβούρια στις τσέπες

Οι τουρίστες και τα... καβούρια στις τσέπες

Δεν εξελίσσεται καλά η χρονιά στον τουρισμό φέτος. Το επιβεβαιώνουν τα μεγέθη των δημοφιλέστερων προορισμών της χώρας, όπως η Ρόδος.

Το αεροδρόμιο του νησιού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Fraport Greece, μετρούσε στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου μείωση επιβατικής κίνησης 4,8% στα δρομολόγια εσωτερικού, οριακή πτώση 0,3% στα στις πτήσεις εξωτερικού και υποχώρηση 1,1% των συνολικών ταξιδιωτών.

Το πρόσημο της κίνησης, μάλιστα, ήταν αρνητικό στους πέντε από τους επτά μήνες στα δρομολόγια εσωτερικού και σε τέσσερις μήνες στις πτήσεις εξωτερικού. Αυτό που έχει θορυβήσει, ωστόσο, τους παράγοντες του νησιού είναι πως μειώθηκε η κίνηση ακόμα και τον Ιούλιο. Στον ένα από τους δύο μήνες αιχμής του καλοκαιριού. Μήνα κατά τον οποίο άπαντες ποντάρουν πολλά για να ρεφάρουν από τη χασούρα προηγούμενων μηνών ή να βγάλουν το «κατιτίς» παραπάνω.

Αυτό που διαπιστώνουν οι επαγγελματίες του νησιού, όμως, είναι πως οι λιγότεροι τουρίστες έρχονται με ολοένα μικρότερες τσέπες.

Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που μετέφερε στο Euro2day.gr παράγοντας του νησιού.

Πρωταγωνιστής ήταν Ιταλός επισκέπτης (αλλά θα μπορούσε να είναι και οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας όπως σημείωσε). Ο εν λόγω τουρίστας μπήκε για…ψώνια σε κατάστημα της πόλης στο οποίο βρίσκει κανείς προϊόντα αξίας 1-2 ευρώ. Επέλεξε επτά αναμνηστικά μαγνητάκια. Από αυτά που συνήθως βλέπει κανείς στις πόρτες των ψυγείων. Το κόστος τους ήταν 14 ευρώ. Ο Ιταλός παζάρεψε με υπομονή την τιμή και, τελικά, κατάφερε να την ρίξει στα 10 ευρώ. Κι όταν το ντιλ έκλεισε, φρόντισε να… αποτελειώσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Πως;

Του ζήτησε να πληρώσει με πιστωτική κάρτα σε έξι (6) άτοκες δόσεις!!!

Τα είχε πει όλα ο Αλεξ. Παπαδιαμάντης στους Εμπόρους των Εθνών: «Η ανωφέρεια έχει κατωφέρεια και η πτήσις έχει πτώσιν».

Πόσο μάλλον, οι υψηλές πτήσεις των τελευταίων χρόνων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v