Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2019

Η εξοικονόμηση κόστους της Coca Cola και η διάσωση της ΘΕΣγάλα

Η εξοικονόμηση κόστους της Coca Cola και η διάσωση της ΘΕΣγάλα

COCA COLA HBC: Περικοπές κόστους της τάξης των 30,2 εκατ.ευρώ πραγματοποίησε στο α’ εξάμηνο του 2019 η εταιρεία, οι οποίες αφορούν κυρίως το κόστος μισθοδοσίας και τις απομειώσεις ενσώματων παγίων στοιχείων που περιλαμβάνονται στα λειτουργικά έξοδα.

Το κύριο βάρος των πρωτοβουλιών αφορούσε τις αναπτυγμένες αγορές, όπου η αναδιάρθρωση εξοικονόμησε 19,6 εκατ. ευρώ, ακολούθως περικόπηκαν 3,4 εκατ. ευρώ από τις αναπτυσσόμενες αγορές και 7,2 εκατ.ευρώ από τις αναδυόμενες.

Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, οι πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης κόστους οδήγησαν σε μόλις 4 εκατ. ευρώ.

 

COCA COLA - ΕΠ.ΑΝ: Όσον αφορά τον εν εξελίξει έλεγχο της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού που ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 αναφορικά με κάποιες εμπορικές πρακτικές της Coca-Cola 3Ε Ελλάδας Α.Β.Ε.Ε. στις κατηγορίες των ανθρακούχων αναψυκτικών, των χυμών και των εμφιαλωμένων νερών, η ΕΠΑΝ κοινοποίησε στις 29 Μαΐου 2019 εισήγηση προς την εταιρεία και προς κάποιους πρώην και υφιστάμενους εργαζομένους της, επικαλούμενη παρακώλυση της επιτόπιας έρευνας.

Η CocaCola3E δηλώνει ωστόσο ότι συνεργάζεται πλήρως και παρουσίασε τη θέση της στη σχετική ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2019. Μετά από αυτό η εταιρεία αναμένει την απόφαση της Ανεξάρτητες Αρχής μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

 

ΘΕΣγάλα: Προχωρά η διαδικασία υπαγωγής του συνεταιρισμού παραγωγών φρέσκου γάλακτος και ζωοτροφών στις διατάξεις του 106 δ του πτωχευτικού νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται ο κλάδος εμπορίας γάλακτος να μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία με νέο ΑΦΜ, την οποία θα αναλάβει στρατηγικός επενδυτής.

Μέρος των δανείων θα αποπληρωθεί και το υπόλοιπο θα ρυθμιστεί/διαγραφεί με συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v