Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2019

Νέα... χουνέρια στους ξενοδόχους από τη Βooking

Νέα... χουνέρια στους ξενοδόχους από τη Βooking

Μόνιμη θέση στις συζητήσεις των ξενοδόχων έχει κατοχυρώσει, πλέον, η γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων διακοπών Booking.com.

Κι αυτό καθώς οι περισσότεροι έχουν να διηγηθούν ένα νέο «ανδραγάθημα» της πλατφόρμας. Από την οποία είναι εξαρτημένοι αλλά, ταυτόχρονα «φορτώνουν» ολοένα περισσότερο, καθώς κυλούν οι μέρες.

Ένα από τα τελευταία περιστατικά που μεταφέρθηκε στο Euro2day.gr αφορά ξενοδοχείο στα νότια προάστια της Αθήνας του οποίου τα δωμάτια βρέθηκαν να προσφέρονται μέσω Booking σε τιμή 30% χαμηλότερη από εκείνη που τα διέθετε ο ίδιος ο ξενοδόχος!

Τι είχε συμβεί; Ο ξενοδόχος είχε υπογράψει συμβόλαιο με ξένο ταξιδιωτικό οργανισμό, προσφέροντας δωμάτια σε ειδική τιμή για τη διοργάνωση συνεδρίου στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη τιμή δωματίου, για κάποιο λόγο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (προφανώς από τον ξένο ταξιδιωτικό οργανισμό), την εντόπισε η meta search engine της Booking.com και την… κρέμασε στη βιτρίνα της πλατφόρμας ως χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή δωματίου. Παρ’ ότι ο ξενοδόχος είχε προσφέρει την συγκεκριμένη τιμή σε συγκεκριμένη συνεργαζόμενη εταιρεία, με συγκεκριμένους όρους και αφορούσε μόνο την συγκεκριμένη αγορά και όχι… ολόκληρο τον πλανήτη.

Έτσι, τα δωμάτια του ξενοδοχείου βρέθηκαν (εν αγνοία του ξενοδόχου) στο μεγάλο πανέρι προσφορών της Booking. Το οποίο είναι τόσο μεγάλο που χωράει τους πάντες. Μικρούς και ισχυρούς ξενοδόχους, αδιακρίτως.

Είναι ένα μόνο από τα αναρίθμητα, ανάλογα περιστατικά που διηγούνται καθημερινά οι ξενοδόχοι. Περιστατικά τα οποία αναδεικνύουν το διάτρητο πλαίσιο συμφωνιών μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και των... δεινόσαυρων της παγκόσμιας αγοράς online κρατήσεων.

Κι αν είναι κάτι που επισημαίνουν με έμφαση οι ξενοδόχοι, είναι πως αυτή η πρακτική δεν αποτελεί γενικό κανόνα για τις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά πολιτική της Booking.

Αν μη τι άλλο η Booking φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσει στα μελλοντικά βιβλία που θα γραφτούν με αντικείμενο τα νέα «Business Ethics» του καιρού μας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v