Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2019

Τα πακέτα της ΤΕΝΕΡΓ και η προεργασία του ΟΤΕ για Ρουμανία

Τα πακέτα της ΤΕΝΕΡΓ και η προεργασία του ΟΤΕ για Ρουμανία

TΕΝΕΡΓ: Περίπου 1,5 εκατ. μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (το 1,32% του μετοχικού κεφαλαίου) άλλαξαν χέρια, μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών, κατά τη συνεδρίαση της 20ής Αυγούστου.

Στο Χ.Α διενεργήθηκαν δύο πακέτα αθροιστικού ύψους 1 εκατ. μετοχών (480 και 520 χιλ. τεμαχίων) στα 6,9 ευρώ ανά μετοχή. Πωλητής ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η York Capital και αγοραστής θεσμικός επενδυτής.

Την ίδια ημέρα, εξωχρηματιστηριακά, ο Γ. Περιστέρης, όπως ανακοίνωσε η ΤΕΝΕΡΓ, απέκτησε 476.097 μετοχές προς 7,08 ευρώ ανά μετοχή.

OTE - ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ως προεργασία προκειμένου να διευκολυνθεί ενδεχόμενη αποεπένδυση από τις ρουμανικές δραστηριότητες ερμηνεύει η αγορά την αναδιάρθρωση της μετοχικής δομής του ομίλου ΟΤΕ στη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, η Cosmote μεταβίβασε το 70% της Telekom Romania Mobile (TRM), έναντι συμβολικού τιμήματος, στην Telekom Romania.

Ακολούθως, η TRM διενήργησε αύξηση κεφαλαίου, ύψους 800 εκατ. ευρώ, την οποία κάλυψε στο σύνολό της ο ΟΤE, αποκτώντας έτσι το 70% του μετοχικού της κεφαλαίου, με το υπόλοιπο 30% να κατέχεται από την Telekom Romania.

Τα αντληθέντα κεφάλαια κατευθύνθηκαν για αποπληρωμή δανεισμού, που είχε λάβει η TRM από την Cosmote, καθώς και για κεφάλαιο κίνησης. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ρουμανικά μέσα γράφουν για εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των ρουμανικών δραστηριοτήτων του ΟTE με σύμβουλο την Barclays

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v