Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2019

Σφηνάκια για Lamda, ΑΝΕΚ ΕΛΠΕ και ΘΕΣγάλα

Σφηνάκια για Lamda, ΑΝΕΚ ΕΛΠΕ και ΘΕΣγάλα

LAMDA DEVELOPMENT: Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Euroxx και Axia θα είναι το σχήμα αναδόχων της αύξησης ως 650 εκατ. ευρώ, που θα διενεργήσει η Lamda.

Με δεδομένο ότι η ΑΜΚ διενεργείται με δικαίωμα προτίμησης και εγγύηση κάλυψης από τον όμιλο Λάτση, δεν κρίθηκε απαραίτητο να μπει στο σχήμα μεγάλη ξένη επενδυτική τράπεζα.

 

ΑΝΕΚ: Στάση αναμονής τηρούν προς το παρόν Πειραιώς και Alpha Bank, ως προς την ενεργοποίηση του τελεσιγράφου, που έθεσαν στην ΑΝΕΚ, για μερική μετατροπή του ΜΟΔ, με στόχο την απόκτηση του ελέγχου της, αν δεν προχωρήσει σε άμεση εξόφληση ληξιπρόθεσμων δόσεων.

Οι δύο τράπεζες αναζητούν το πώς θα δουλέψει η ακτοπλοϊκή εταιρεία, την επόμενη ημέρα μιας τέτοιας απόφασης.

Δεν είναι και εύκολο…

 

ΕΛΠΕ: Οι Goldman Sachs και Εθνική δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη διερεύνηση αγοράς, βάσει των αποτελεσμάτων της οποίας θα εισηγηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ τι ποσοστό θα μπορούσε να διατεθεί με SPO και με ποιο εύρος έκπτωσης.

Η μετάθεση του placement επομένως είναι δεδομένη, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr

 

ΘΕΣγάλα: Προχωρά η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας, μέσω της υπαγωγής της στο άρθρο 106 δ του πτωχευτικού κώδικα. Μετά την έγκριση της προσυμφωνημένης με τους πιστωτές εξυγίανσης και αφού υλοποιηθεί πλάνο εξορθολογισμού των δαπανών, θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v