Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2019

Σφηνάκια για CPI, Inform Λύκος και deals στις ασφάλειες

Σφηνάκια για CPI, Inform Λύκος και deals στις ασφάλειες

CPI: Από το 0,25 της 7ης Οκτωβρίου, η μετοχή της CPI βρέθηκε χθες στο 0,392 ευρώ (+57% σε τρεις εβδομάδες!), οδηγώντας τον τίτλο σε υψηλό πενταετίας (κεφαλαιοποίηση 3,88 εκατ. ευρώ, στα 2,714 τα ίδια κεφάλαια της 31ης Δεκεμβρίου 2018).

Καλύτερη εικόνα, πάντως, για τη «μικρή αλλά συμμαζεμένη» εισηγμένη εταιρεία θα αποκτήσουμε έως το τέλος του μήνα, καθώς τότε θα δημοσιευθούν τα ετήσια αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2018-2019.

H λογική πάντως λέει ότι εκπλήξεις δύσκολα θα προκύψουν από τις λογιστικές καταστάσεις που θα δημοσιευθούν.

 

DEALS ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ: Μπορεί στη λίστα των διεκδικητών της Εθνικής Ασφαλιστικής να μην έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα έμπρακτο ενδιαφέρον γνωστοί ξένοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο (σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, αποτρεπτικά λειτουργεί το υψηλό country risk της χώρας), ωστόσο έντονες είναι οι φήμες στην αγορά που μιλούν για διαπραγματεύσεις με στόχο την εξαγορά «μεσαίας» ελληνικής εταιρείας γενικών ασφαλίσεων από Αυστριακούς.

 

INFORM ΛΥΚΟΣ: Έκτακτη γενική συνέλευση της Inform Λύκος συγκαλείται στις 18 Νοεμβρίου, με δύο θέματα:

Πρώτον, την απόσχιση της εγχώριας δραστηριότητας σε κατά 100% θυγατρική εταιρεία και

δεύτερον, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (0,21 ευρώ ανά μετοχή) μέσα από κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιο και ταυτόχρονη ισόποση μείωση του υπόλοιπου συσσωρευμένων ζημιών.

Πώς ερμηνεύεται η συγκεκριμένη κίνηση; Απλά, η Ιnform Λύκος θα μετατραπεί σε holding, η οποία θα διαθέτει (πέρα από αυτή της Αλβανίας, που είναι μικρού σχετικά μεγέθους) μια σαφώς κερδοφόρο και υποσχόμενη θυγατρική στη Ρουμανία και μια άλλη -ζημιογόνο επί του παρόντος αλλά αυτοχρηματοδοτούμενη- στην Ελλάδα.

Η ρουμανική θυγατρική θα διανέμει μερίσματα στην εισηγμένη, η οποία με τη σειρά της θα μπορεί να τα μοιράζει απρόσκοπτα στους επενδυτές του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v