Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2019

Πώς βλέπει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής το επικείμενο... πωλητήριο

Πώς βλέπει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής το επικείμενο... πωλητήριο

Πώς «διαβάζουν» τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, κύκλοι που πρόσκεινται στην ίδια την εταιρεία; Με βάση το ρεπορτάζ, η εκτίμησή τους για τα πράγματα θα μπορούσε να αποδοθεί στα εξής:

Πρώτον, εμείς δεν πουλάμε τίποτε, αλλά απλώς παρέχουμε στοιχεία σε ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τις διαδικασίες.

Δεύτερον, πιστεύουμε πως αν η πώληση γινόταν σε δύο ή τρία χρόνια από σήμερα, το τίμημα που θα εισέπραττε η Τράπεζα θα ήταν σαφώς υψηλότερο, λόγω μείωσης του κινδύνου της χώρας και ανόδου των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Τρίτον, δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν όντως τα σχήματα των υποψήφιων αγοραστών που ακούγονται και γράφονται θα υποβάλουν δεσμευτικές προτάσεις. Η δική μας πληροφόρηση προέρχεται μόνο από αυτά που γράφουν τα sites.

Τέταρτον, θα προτιμούσαμε ο αγοραστής να είναι ασφαλιστικός όμιλος -όχι κάποιο fund- με διεθνές κύρος, έτσι ώστε να μας βοηθήσει σε εμπειρία και τεχνογνωσία, προκειμένου να αναπτυχθούμε περαιτέρω και

πέμπτο, αν ισχύουν τα όσα γράφονται περί ενδιαφέροντος CVC, το συγκεκριμένο σχήμα έχει εμπειρία μόνο από τον κλάδο της υγείας και όχι από τις άλλες ασφαλιστικές δραστηριότητες. Αν ισχύει το ενδιαφέρον της Fairfax, ασφαλιστική εμπειρία υπάρχει, αλλά θα τεθούν πιθανότατα θέματα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πρόκειται για τους δύο μεγαλύτερους «παίκτες» της εγχώριας αγοράς (Εθνική Ασφαλιστική και Eurolife, που ελέγχεται από τη Fairfax), που αν αθροίσουμε τα μερίδιά τους, προσεγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις το 50%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v