Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2019

Οι σύμβουλοι της Alpha για το mega deal και οι... τρεις πυλώνες της Κίνας

Οι σύμβουλοι της Alpha για το mega deal και οι... τρεις πυλώνες της Κίνας

ALPHA BANΚ: Μια «μίνι» στρατιά συμβούλων έχει στο πλάι της η Alpha Bank, για το σπονδυλωτό εγχείρημα τιτλοποίησης δανείων σε καθυστέρηση ως 12 δισ. ευρώ (project Galaxy), την πώληση του 80% συν μία μετοχή της Cepal και τον εταιρικό μετασχηματισμό της (μετατροπή της εισηγμένης σε Holding).

Η Deutsche Bank έχει πιάσει ήδη δουλειά, διενεργώντας παρουσιάσεις σε private equity funds για το Galaxy και την πώληση της Cepal. Η ισπανική Alantra ήταν σύμβουλος για την τιτλοποίηση Orion, που συνενώθηκε με το project Galaxy και παρέμεινε, ενώ η Price Waterhouse Coopers εκτελεί χρέη συμβούλου από τη φάση σχεδιασμού του mega deal.

Το εγχείρημα είναι τόσο μεγάλο που δουλειά θα μοιραστεί σε όλο σχεδόν το οικοσύστημα συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το ίδιο συνέβη και με το αντίστοιχο εγχείρημα της Eurobank.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Όσοι υποστηρίζουν ότι το δρομολογούμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο των τριών πυλώνων κινείται στο πλαίσιο των περισσότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να ξέρουν πως παρόμοιο σύστημα εφαρμόζεται και στην Κίνα!

Δηλαδή πέρα από την κοινωνική ασφάλιση, υπάρχουν τόσο τα επαγγελματικά ταμεία όσο και τα προγράμματα του ασφαλιστικού κλάδου.

Κατά τις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων Ελλάδας και Κίνας, οι Κινέζοι ανέφεραν πως η χώρα τους ακολουθεί το σύστημα των τριών πυλώνων (με κίνητρα υπέρ του τρίτου), επειδή σε μια δεκαετία, 400 εκατομμύρια συμπολίτες τους θα έχουν ηλικία μεγαλύτερη των εξήντα ετών!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v