Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2019

Ο Χάρης Θεοχάρης, τα τουριστικά κονδύλια και τα... ζόρικα κόλπα

Ο Χάρης Θεοχάρης, τα τουριστικά κονδύλια και τα... ζόρικα κόλπα

Πρόποδες της Ακρόπολης. Αναφιώτικα. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έχει καλέσει σε χαλαρή συνάντηση τους τουριστικούς συντάκτες σε ταβέρνα της Πλάκας.

Κάποια στιγμή, η συζήτηση φτάνει στον προϋπολογισμό μάρκετινγκ που θα έχει στη διάθεσή του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) το 2020, για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. «Είναι αστείος», ξεκαθάρισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο υπουργός. Για να συμπληρώσει, ο αντίστοιχος του (ξενοδοχειακού ομίλου) Ikos/Sani είναι 30% μεγαλύτερος!

Στη συνέχεια ανέφερε πως δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα κάποιο συγκεκριμένο ποσό, αλλά έχουν διασφαλιστεί, κατ’ αρχάς, 10 εκατ. ευρώ στα οποία αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 5-6 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Χρήματα τα οποία θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το… ωραίο ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο υπουργός επιστράτευσε ένα στίχο των αδελφών Κατσιμίχα από το τραγούδι «μια βραδιά στο λούκι». Για να σχολιάσει παρατήρηση δημοσιογράφου πως, παρότι τα διαφημιστικά κονδύλια προέρχονται μόνο από τον ΕΟΤ, το υπουργείο Τουρισμού φερόταν να έχει εξασφαλίσει πρόσθετα ποσά -μέσω δικών του κωδικών- για τουριστική προβολή σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακαριαία και με υπαινικτικό χιούμορ (διαβάζεται και ως δηλητηριώδες) ο υπουργός σχολίασε: «Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία…».

Μια βραδιά στο λούκι της τουριστικής προβολής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v