Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2002

Ορεκτικό ”έδεσμα” η ... Danone;

Πολλοί γνωρίζουν ασφαλώς ότι ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone, έχει συμμετοχή στον όμιλο της ”δικής μας” ΔΕΛΤΑ, παρότι η συμμετοχή αυτή αφορά το 30% της μη εισηγμένης ”θυγατρικής” της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, τη γνωστή ως ΔΕΛΤΑ Γάλακτος.

Σαφώς λιγότεροι όμως είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η ίδια η Danone θεωρείται από σημαντική μερίδα αναλυτών, ως άκρως ”θελκτικός” στόχος εξαγοράς!!!

Πρόκειται για μια ιστορία που έχει γενικότερο ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή καταδεικνύει τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει στο εξωτερικό η δυσμενής χρηματιστηριακή συγκυρία!!!

Με λίγα λόγια, η Danone θεωρείται από ορισμένους ειδικούς πρώτης τάξεως στόχος εξαγοράς, ακριβώς επειδή έχει πολύ καλά αποτελέσματα (οργανική ανάπτυξη της τάξεως του 7% ετησίως-ρεκόρ για τον κλάδο), ενώ η τιμή της μετοχής δεν έχει ακολουθήσει ανάλογους ρυθμούς!!

Θεωρητικά, υποστηρίζουν οι ίδιοι, υποψηφιότητα για την εξαγορά της Danone θα μπορούσε κάλλιστα να θέσει ο αμερικανικός κολοσσός Kraft Foods, καθώς υπάρχει συμπληρωματικότητα στα προϊόντα αλλά και στις αγορές.

Θυμίζω ότι η Kraft Foods (μέσω ευρωπαϊκών θυγατρικών της) είναι βασικός μέτοχος της ελληνικής σοκολατοποιίας Παυλίδης, η οποία προσφάτως (το Μάρτιο) εξήλθε οριστικά από τη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v