Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2002

Ποιός (δεν) θα πάρει το 33% της ΕΧΑΕ;

Σοβαρές αφιβολίες υπάρχουν πλέον ακόμη και εντός των ”κόλπων” της ΕΧΑΕ, σε ότι αφορά τη πιθανότητα ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησής της, εντός του έως πρότινος προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, το οποίον … λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Πολύ απλά το θέμα έχει ως εξής. Εκείνοι που ΔΕΝ θέλουν να πάρει το υπόλοιπο 33% η… ”άλλη πλευρά”, δεν έχουν κεφάλαια για να κάνουν δική τους ουσιαστική κίνηση. Ο λόγος βέβαια για τους μικρούς χρηματιστές που ”φοβούνται” την κυριαρχία των τραπεζών στο ”σύστημα”.

Εκείνοι που μπορούν να πάρουν το 33% , δηλαδή οι τραπεζίτες, θέτουν όρους και ως προς το management και ως προς το τίμημα, δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας. Όμως, ο ”πωλητής”, δηλαδή το Δημόσιο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν τους δέχεται!!!

Ως εδώ ας τα λέμε καλά, ένα μικρο-αδιέξοδο είναι θα το ξεπεράσουμε.

Προκύπτει όμως κι ένα ακόμη ερώτημα. Υπάρχουν, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, δύο σύμβουλοι για την ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ, η Alpha Finance και η ΕΤΕΒΑ. Ούτως εχούσης της κατάστασης ποία η… θέση και ο ρόλος τους; Tίνος σύμβουλοι θα είναι, των... ”μητρικών” ή της ΕΧΑΕ;

Προσθέστε τώρα στην... εξίσωση και το γεγονός ότι οι χρηματιστές περιμένουν ”στη γωνία” για να ζητήσουν επισήμως... Δημόσια Εγγραφή και έχετε την εικόνα της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v