Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 11 2002

Τα ”όρια” της ντροπής και ο ”θεσμικός παράγων”

Λόγοι... επικαιρότητας υποχρέωνουν τον Χαμαιλέοντα να

αναδημοσιεύσει σχόλιο της στήλης από το μήνα Σεπτέμβριο:

”Κορυφή του παγόβουνου” σε ότι αφορά τις κερδοφόρες δραστηριότητες γνωστού ”παράγοντα” της αγοράς με διπλό...θεσμικό ”προκάλυμα”, αποτελεί η περίπτωση των μετοχών που φαίνονται να αγοράστηκαν πολύ φτηνότερα απ ότι έπρεπε, σε εταιρία τεχνολογίας, λένε οι κακές γλώσσες της αγοράς, οι οποίες τα περί... ”αποφυγής” ή ...”διαφυγής” τα ακούνε... βερεσέ.

Το front running τιμωρείται διεθνώς, αλλά και το ...behind running δύσκολα θα μείνει διαχρονικά ατιμώρητο, υποστηρίζουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Ως... ”κλασική” μάλιστα περίπτωση θυμίζουν την ανοδική περιπέτεια (σ.σ. περιπέτεια για τους επενδυτές που κυρίως... κοίταζαν την άνοδο και ”πρόλαβαν” την... πτώση) της μετοχής παλαιότερα ”κραταιού” οίκου λιανικής των Αθηνών.”

Ανάμεσα στις διάφορες άλλες ...περιπέτειες, υπάρχει, (ως μας ενημερώνει πράκτωρ του Χαμαιλέοντος) και μία που αφορά εισηγμένη εταιρία του χώρου της λιανικής - και της... τεχνολογίας- με αρκετό ενδιαφέρον...

Περισσότερα... προσεχώς” σημειώνε το τότε σχόλιο έχοντας ορθά προβλέψει ότι αυτός ο... ”θεσμικός παράγων” επρόκειτο να απασχολήσει εκ νέου την αγορά, όχι βεβαίως διά την συμβολή του στην ανύψωση ή την τήρηση των θεσμών, αλλά για τις περιπέτειές του στα όρια της νομιμότητας, ενδεχομένως και πέραν αυτών.

Εκτός του ζητήματος της νομιμότητος, ενός ζητήματος επί του οποίου άλλοι θα κληθούν να αποφανθούν, ελπίζουμε με ορθότητα, ισονομία και αυστηρότητα, υπάρχουν όμως και τα όρια της ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Τα οποία έχουν ξεπεραστεί, σε βαθμό που πράγματι να πλήττουν τους θεσμούς.

Ας το έχουν υπ όψιν τους οι διαφόρων ειδών και εξουσιών... ”φύλακες”.

Υ.Γ.: Τη θυμόμαστε άραγε εκείνη την περιβόητη ”ευθιξία”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v