Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2002

Η ”μάχη” της ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και ...ΡΑΕ

Η μάχη της (ηλεκτρικής) ενέργειας κάθε άλλο παρά έχει αρχίσει στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε επίπεδο επιχειρηματικού ανταγωνισμού . Εχουμε όμως άλλου είδους... αψιμαχίες, για να θερμαίνουν το κλίμα.

Ετσι, σε ανοιχτή ρήξη, φαίνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να οδηγούνται πλέον η ΔΕΗ και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Το ήδη τεταμένο κλίμα αναμένεται να οξυνθεί από την αναφορά του προέδρου της ΡΑΕ, Π. Κάπρου, στο 7ο Εθνικό Συνέδριο για την Ενέργεια, ότι η ΔΕΗ απέστειλε πλασμαστικά στοιχεία που αφορούν στο λογιστικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Επιχείρησης!

Σύμφωνα με τον Π. Κάπρο, δόθηκε περιθώριο ενός μήνα στη ΔΕΗ, ώστε να προσκομίσει τα πραγματικά στοιχεία.

Βέβαια, το αν η ΔΕΗ κατάθεσε πλασματικά στοιχεία, είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Είναι όμως εξίσου σοβαρό το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΡΑΕ, το ανακοίνωσε από το βήμα συνεδρίου (!), κάτι που αναμένεται να ... δηλητηριάσει τις σχέσεις τους.

Η κατάσταση φαίνεται να πριπλέκεται ακόμα περισσότερο, μετά από τη ανακοίνωση της ΔΕΗ ότι από τις 5 Νοέμβρη ”υπέβαλε στη ΡΑΕ αίτηση δεόντως αιτιολογημένη για τη χορήγηση άδειας παραγωγής για μια νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου καθαρής ισχύος 360 - 400MW net στον ΑΗΣ Λαυρίου, με καύσιμο φυσικό αέριο”.

Κι αυτό γιατί την ίδια σχεδόν ώρα, παράγοντες της ΡΑΕ ανέφεραν... ανεπισήμως ότι έχουν μεν πάρει στα χέρια τους σχετική αίτηση, η οποία όμως δεν είναι... πλήρης!

Καλά ξεμπερδέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v