Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2002

Κρατικοί ”αναλυτές” με μπόλικο ..τζατζίκι

Ενόσω οι ξένοι επενδυτές αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους στη Σοφοκλέους, με επίκεντρο το δείκτη FTSE-ASE-20, αγοράζοντας αυτά που ΕΜΕΙΣ πουλάμε, δεν... ”προκάνουμε” παρά να ασχολούμεθα με δαιμονολογίες της πλάκας και υποτιθέμενες ”ιδέες” που θυμίζουν μεθοδολογικά... χωριάτικο greek souvlaki με μπόλικο ”πατριωτικό” τζατζίκι!!!

Η τελευταία των οποίων φαίνεται ότι αφορά στην ίδρυση ενός (εθνικού) ”οίκου” αναλύσεων, υπό την αιγίδα του κράτους, για να...ξορκίσουμε λέει τις ”κακές” και μεροληπτικές, ξένες αναλύσεις !!!!

Προφανέστατα οι εμπνευστές αυτής της ιδέας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά προβλήματα ”αξιοπιστίας” που διαπιστώνονται διεθνώς ως προς την αμεροληψία ορισμένων αναλυτών- αναλύσεων, κυνηγούν επικίνδυνες χείμαιρες.

Το βιολί των ”κακών ξένων κερδοσκόπων” το ακούγαμε επί χρόνια με βασικό αντικείμενο τη πορεία της δραχμής. Συνήθως ακολουθούσε μία υποτίμηση του τότε ”εθνικού νομίσματος” παρά τα όσα έλεγε η εκάστοτε κυβέρνηση και τα εγχώρια μέλη της ”αμυντικής ορχήστρας”.

Τώρα πάμε να προστατεύσουμε -μας λένε- το ”εθνικό χρηματιστήριο”, καθότι το νόμισμα εξέλειπε....

Πολύ φοβάται ο Χαμαλέων ότι με αυτή την επαρχιώτικη νοοτροπία το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να... εκλείψει και το ”εθνικό” μας χρηματιστήριο.

ΥΓ1. Οταν αμφισβητείται η αξιοπιστία των επενδυτικών οίκων που στο κάτω κάτω δεν έχουν όλοι τα ίδια επαγγελματικά συμφέροντα στις αγορές (άρα υπάρχει κάποια πολυφωνία), τι θα μπορούσε να επιτύχει ένας κρατικός οίκος αναλύσεων;

Ποιός ξεχνά ότι αυτό το κράτος έχει τα μεγαλύτερα συμφέροντα στη Σοφοκλέους;

Είναι εκ των βασικότερων μετόχων στις εισηγμένες, (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ κ.λ.π.), χωρίς να λογαριάσουμε τις ”κρατικές” τράπεζες, είναι και... ”επενδυτής”, μέσω των Ταμείων και της ΔΕΚΑ, είναι κύριος μέτοχος της ΕΧΑΕ και πολιτικός προιστάμενος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς!!!!

Θα γίνει τώρα το κράτος και... αμερόληπτος αναλυτής; Μα τρελαθήκαμε τελείως;

ΥΓ2.Μήπως θα θέτει και τιμές... στόχους ο κρατικός οίκος αναλύσεων; Διοτί εκεί ”προκύπτει” το πρόβλημα κι όχι στα ”μοντέλα ανάλυσης” με τα οποία σχεδόν ουδείς ασχολείται στη πράξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v