Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2002

Informatics: Tον Αύγουστο είναι παχιές οι... μύγες

Προς το τέλος Αυγούστου η εταιρία Informatics απαντούσε μεταξύ άλλων σε επιστολή του ΧΑ για την μεγάλη (έως και ..τεράστια) αύξηση τιμής της μετοχής της:

”Υπενθυμίζουμε ότι από την ημερομηνία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση της μετοχής μας στο Χ.Α.Α. παρατηρήθηκε εντονότατη μείωση της τιμής της που ουδέποτε εναρμονιζόταν με τη ραγδαία αύξηση των οικονομικών μεγεθών.

Όμως παραμένοντας στην πάγια τακτική μας και προκειμένου να μην παρεμβαίνουμε στη διαμόρφωση τιμών δεν επιθυμούμε και δεν σχολιάζουμε την εξέλιξη της τιμής της μετοχής.

Είναι ευνόητο ότι μια αύξηση της τιμής της μετοχής είναι ένα θετικό στοιχείο για την εταιρία και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.”

Σας μεταφέρω τώρα το σχόλιο μεγάλης (μιας εκ των τριών) χρηματιστηριακής εταιρίας για τα ”φρέσκα” αποτελέσματα 9μήνου της Informatics:

”Σε ενοποιημένο επίπεδο τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 33% σε 1,19 εκατ. ευρώ από 1,78 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, έπεσαν σε ποσοστό 36% από 1,47 εκατ. ευρώ σε 945.000 ευρώ!!! Τα αποτελέσματα αυτά είναι σημαντικά κατώτερα από τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο annual prospectus της εταιρίας”, καταλήγει το σχόλιο.

Τι να προσθέσει τώρα ο Χαμαιλέων περί της ”ραγδαίας αύξησης των οικονομικών μεγεθών” και της ”εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού”, στην οποία αναφερόταν η Αυγουστιάτικη ανακοίνωση της εταιρίας;

Απλά ότι προφανώς τον Αύγουστο είναι παχιές οι... μύγες κι ότι σε εταιρικό επίπεδο τα κέρδη της φέρονται μειωμένα κατά 22-23%!!!

Υ.Γ. Οσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα και τα Δελτία Τύπου, το site της εταιρίας είναι ολίγον...πολύ πίσω. Εχει μείνει στο εξάμηνο σε οτι αφορά τα αποτελέσματα και στο...2001 σε ότι αφορά τα Δελτία Τύπου. Οσο για τον απολογισμό χρήσεως που δημοσιεύει, είναι αυτός του...2000, ενώ το τμήμα περί ”Σημαντικών Εξελίξεων” έχει μείνει κάπου μεταξύ 2000-2001!!!

Αυτό κι αν λέγεται οn line ενημέρωση των επενδυτών... Με τις υγείες μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v