Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2020

Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική, Euromedica και τη... δεύτερη ευκαιρία

Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική, Euromedica και τη... δεύτερη ευκαιρία

Εθνική Ασφαλιστική: Συναντήσεις με τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής (management meetings) αναμένεται να έχουν, τις επόμενες ημέρες, Fosun, CVC Capital και ο τρίτος επενδυτής, που φέρεται να πέρασε, επίσης, στη β' φάση του διαγωνισμού για την πώληση τουλάχιστον του 80% της ασφαλιστικής.

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας προβλέπει, ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, την 14η Φεβρουαρίου, με δεδομένο, όμως, ότι το due diligence τώρα ξεκινά, είναι πολύ πιθανόν οι επενδυτές να ζητήσουν παράταση.

 

EUROMEDICA: Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, το Δημόσιο προχώρησε στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρείας, λόγω των ληξιπρόθεσµων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών της.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην εγγραφή προσημείωσης υποθήκης επί ιδιόκτητων ακινήτων της μητρικής του ομίλου για συνολική οφειλή 8,9 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει προβεί και σε κατάσχεση απαιτήσεων της Euromedica εις χείρας ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, στις 18/02/2019, το Α' Περιφερειακό ΚΕΑΟ Αθηνών προχώρησε σε αναγκαστική εκτέλεση επί ιδιόκτητου ακινήτου της Euromedica για οφειλή 3,2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η Euromedica έχει καταθέσει νέα αίτηση για εκ νέου ρύθμιση των οφειλών της, με βάση τις διατάξεις του ν. 4611/2019. Σημειώνεται ότι είχε υπαχθεί στην αρχική ρύθμιση, πριν την αλλαγή διοίκησης, την οποία, όμως, δεν μπόρεσε να τηρήσει.

Τώρα, βέβαια, υπάρχει η ενδιάμεση χρηματοδότηση ως 10 εκατ. ευρώ από τη Farallon Capital Management, μέτοχο και μεγαλοπιστωτή της Euromedica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v