Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2020

ΧΑ: Στα χαμηλά η «A' Εθνική» της βιομηχανίας!

ΧΑ: Στα χαμηλά η «A Εθνική» της βιομηχανίας!

Παρατηρώντας κάποιος κατά τις τελευταίες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις τη λίστα με τις μετοχές που καταγράφουν νέα χαμηλά δωδεκαμήνου, διαπιστώνει πως σ’ αυτή συμπεριλαμβάνεται σχεδόν όλη η «1η Εθνική» της ελληνικής βιομηχανίας και της παραγωγής γενικότερα!

Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Τιτάν, ElvalHalcor, Cenergy, Πλαστικά Θράκης, Μυτιληναίος (και σ’ αυτές να προστεθούν άλλες εταιρείες με ηγετικά μερίδια στους κλάδους δραστηριοποίησής τους, όπως Αεροπορία Αιγαίου, Ελλάκτωρ, Intracom Συμμετοχών, ΕΧΑΕ, Πλαίσιο, AS Cοmpany).

Απέναντι λοιπόν στη μεγάλη πτώση που έχουν υποστεί πολλά από τα «ισχυρά χαρτιά» του ΧΑ, εκφράζονται γενικότερα δύο αντίθετες απόψεις.

Οι απαισιόδοξοι υποστηρίζουν πως ακόμη και κατά την εποχή της οικονομικής κρίσης υπήρχαν οι μετοχές ομίλων με διεθνοποιημένες δραστηριότητες και με ισχυρά οικονομικά δεδομένα, από τις οποίες οι επενδυτές μπορούσαν να «πιαστούν». Αντίθετα, στην εποχή του κορωνοϊού δεν μπορεί κάποιος να πιαστεί από πουθενά.

Και από την άλλη πλευρά, οι αισιόδοξοι βλέπουν αγοραστικές ευκαιρίες, σημειώνοντας πως η τρέχουσα κατάσταση δεν θα κρατήσει για πάντα, ότι οι ισχυρές εταιρείες θα επουλώσουν σχετικά γρήγορα τα όποια πλήγματα δεχτούν λόγω του κορωνοϊού και πως ενδεχομένως οι τρέχουσες τιμές να αποδειχτούν αρκετά ελκυστικές σε μεσομακροπρόθεσμη βάση.

Διαλέγετε και παίρνετε…

ΥΓ: Εκτός από τις μετοχές, ο κορωνοϊός έχει πλήξει έντονα και τις τρέχουσες τιμές των εταιρικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v