Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2020

Το κρίσιμο δίλημμα για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας

Το κρίσιμο δίλημμα για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας

Στα χέρια του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά βρίσκεται, όπως πληροφορείται η στήλη, η αναγκαία απόφαση που πρέπει να εκδοθεί προκειμένου να προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου (ΥΑΦΑ) ανοικτά της Καβάλας.

Ένα από τα αγκάθια τα οποία απασχολούν την ηγεσία του υπουργείου για την έκδοση της απόφασης, η οποία θεωρητικά θα πρέπει να καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο τιμολόγησης, είναι αν ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) ή θα ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου. Η επιλογή του μοντέλου εκ των προτέρων είναι πολύ πιθανόν να καθορίσει και το ποιοι θα είναι οι επενδυτές που θα κατέβουν στον διαγωνισμό, λένε οι πληροφορίες.

Ωστόσο, επειδή το ΥΠΕΝ θέλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση επενδυτών, το δίλημμα αυτό αναμένεται να το λύσει αργότερα…

Προτεραιότητα, αναφέρουν πηγές, είναι να μην καθυστερήσει άλλο η διαδικασία, αλλά και η εκπόνηση μίας μελέτης κόστους - ωφέλειας του project.

Έτσι, τις επόμενες εβδομάδες ενδεχομένως να δούμε την προκήρυξη του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v