Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2020

Η Covid-19 αλλάζει το πλάνο μετασχηματισμού της Εθνικής

Η Covid-19 αλλάζει το πλάνο μετασχηματισμού της Εθνικής

Σε επανασχεδιασμό του πλάνου μετασχηματισμού, που είχε ανακοινώσει προ έτους, προχωρά η Εθνική Τράπεζα, με αφορμή την πανδημία Covid-19.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, στη δήλωση η οποία συνόδευσε τα αποτελέσματα χρήσης 2019, «σχεδιάζουμε εκ νέου το πρόγραμμα μετασχηματισμού, με στόχο να επιταχύνουμε τις αλλαγές στο λειτουργικό μοντέλο της ΕΤΕ».

Οι αλλαγές, σύμφωνα με τον CEO της Εθνικής, επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην ψηφιοποίηση της τράπεζας, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους πελάτες λιανικής και εταιρικής τραπεζικής. Ταυτόχρονα, όμως, μετασχηματίζεται ο χώρος εργασίας, με στόχο την επιπλέον εξοικονόμηση κόστους.

Σημειώνεται ότι η Εθνική θα πρέπει να μειώσει, φέτος, τον αριθμό του εν Ελλάδι προσωπικού της κατά τουλάχιστον 460 άτομα (σ.σ. χωρίς να περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι της προς πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής), προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευση του επικαιροποιημένου πλάνου αναδιάρθρωσης.

Επιπρόσθετα, τα εν Ελλάδι λειτουργικά έξοδα θα πρέπει φέτος να υποχωρήσουν σε τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ, από 822 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v