Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2020

Το κέρδος Πειραιώς από Intrum και οι πωλήσεις μετοχών ΕΤΕ από EBRD

Το κέρδος Πειραιώς από Intrum και οι πωλήσεις μετοχών ΕΤΕ από EBRD

ΠΕΙΡΑΙΩΣ - INTRUM: Κεφαλαιακό κέρδος 351 εκατ. ευρώ έγραψε η Πειραιώς στο τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, από την πώληση του 80% συν μία μετοχή των Intrum Hellas Credit Servicing και Intrum Hellas REO Solutions στον σουηδικό όμιλο Intrum, καθώς και την αποτίμηση του εναπομείναντος 20% των παραπάνω εταιρειών.

 

FORTHNET-ALPHA BANK: Σε πλήρη απομείωση της αξίας των μετατρέψιμων ομολογιών έκδοσης Forthnet που έχει στην κατοχή της προχώρησε η Αlpha Bank.

Στο παρελθόν είχε απομειώσει πλήρως και τις μετοχές της Forthnet.

 

ΕΤΕ-EBRD: Στην πώληση 1.060.000 μετοχών Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς.

Η EBRD συμμετείχε στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής (Δεκέμβριος του 2015), αποκτώντας το 1,82% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 κατείχε 1.566.753 μετοχές της Εθνικής (0,17%), ενώ στις 5 Μαρτίου μόλις 504 χιλ. μετοχές (0,06%).

 

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Μια -τουλάχιστον- ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε μέσω ανάρτησης στο Facebook ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Οπως έγραψε: «Ανάμεσα στα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των πληττόμενων επιχειρήσεων επιβάλλεται να μη χρεωθεί προκαταβολή φόρου εισοδήματος 2021 στις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες που ανήκουν στους ΚΑΔ που έχουν ανακοινωθεί».

Εικάζουμε πως η πρόταση θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από το νυν οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Διότι, φανταστείτε, όταν έρθει η ώρα της εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων, να ζητηθεί από όσους έχουν πληγεί καταλυτικά από την πανδημία να πληρώσουν και προκαταβολή φόρου για το 2021…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v