Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2020

Τα μηνύματα από την τηλεδιάσκεψη της Viohalco και το ράλι της Q&R

Τα μηνύματα από την τηλεδιάσκεψη της Viohalco και το ράλι της Q&R

VIΟHALCO: Δεν βγήκαν πολύ σοφότεροι οι αναλυτές μετά το χθεσινό conference call της Viohalco, μάλλον γιατί είχαν προηγηθεί αυτά των θυγατρικών Cenergy και ElvalHalcor, καθώς και η προ μηνός προσωρινή αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας των μονάδων χάλυβα του ομίλου.

Παρ' όλα αυτά, κύκλοι της αγοράς στάθηκαν κυρίως σε τέσσερα σημεία:

Πρώτα απ’ όλα, επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στον όμιλο και πως το σύνολο των μονάδων παραμένει «όρθιο», προκειμένου να εξυπηρετεί τους πελάτες του.

Δεύτερον, αποδείχτηκε ωφέλιμη η έντονη προϊοντική και γεωγραφική διαφοροποίηση των εργασιών του ομίλου, καθώς αλλού οι αρνητικές επιπτώσεις αναμένονται έντονες και αλλού χαμηλότερες (π.χ. κλάδοι αλουμινίου, χαλκού και καλωδίων).

Τρίτον, διαπιστώθηκε ότι η γενικότερη στρατηγική του ομίλου δεν αλλάζει, με τη Viοhalcο να ολοκληρώνει τον Μάιο την πρώτη φάση της επένδυσης στη μονάδα παραγωγής προϊόντων αλουμινίου, να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για νέο διετές project στον ίδιο τομέα και να συνεχίζει την επέκταση των δραστηριοτήτων σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των ακινήτων της.

Τελευταίο αλλά καθόλου μικρής σημασίας είναι το ότι η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης της οικονομίας που θα υιοθετηθούν σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο και θα περιλαμβάνουν την προώθηση επενδύσεων και έργων υποδομής, με ό,τι θετικό μπορεί να σημαίνει αυτό για τη μελλοντική πορεία της Viοhalcο.


Q&R: Μετά το χθεσινό +28% της μετοχής (468.506 τεμάχια, 108,7 χιλ. ευρώ όγκος συναλλαγών), ο τίτλος της Q&R προσέγγισε το υψηλό του τελευταίου δωδεκαμήνου, κόντρα σε οικονομική κρίση και πανδημία (χρηματιστηριακή αξία εισηγμένης στα 7,25 εκατ. ευρώ).

Σημαντικός αγοραστής φέρεται να ήταν και χθες βασικός μέτοχος (John Arthur Bray Croker) που δεν μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης (δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο των ασφαλιστικών εργασιών) και έχει ανεβάσει το ποσοστό του πάνω από το 20%, ποντάροντας στα δημόσια έργα πληροφορικής, τα οποία αναμένεται να «βγουν» στην αγορά κατά τη διετία 2020-2021.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με σημερινή ανακοίνωση η εταιρεία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v