Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2020

Η «τρύπα» στα έσοδα, η εστίαση και οι… λιμενοβραχίονες

Η «τρύπα» στα έσοδα, η εστίαση και οι… λιμενοβραχίονες

Υστέρηση στις εισπράξεις φορολογικών εσόδων μεταξύ 35%και 40% δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών για τον Απρίλιο. Τον Μάρτιο, η παρτίδα των εσόδων είχε σωθεί κυρίως με την προείσπραξη του μερίσματος της ΤτΕ, αλλά ο Απρίλης άφησε «τρύπες» στα φορολογικά έσοδα, όπως ήταν αναμενόμενο.

Παρ' όλα αυτα, το υπουργείο Οικονομικών, στη βάση και των αιτημάτων από τον κλάδο της εστίασης που υπεβλήθησαν χθες μέσω τηλεδιάσκεψης από τους φορείς του κλάδου στην πολιτική ηγεσία, τρέχει σενάρια στοχευμένων φοροεκπτώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εάν «τα νούμερα βγαίνουν», δεν αποκλείεται να αποφασιστεί μια προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για κάποιους μήνες. Παράλληλα αναζητούνται έξυπνες λύσεις για την αύξηση των εκμεταλλεύσιμων τετραγωνικών, υπό τη σκιά των περιορισμών αποστάσεων ασφαλείας ανάμεσα στους πελάτες.

Οπως μας μετέφερε αρμόδια πηγή, εκτός από τα πεζοδρόμια «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε λιμενοβραχίονες, δασάκια και χώρους στις παραλίες…».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v