Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2020

Το αίνιγμα του φόρου στο μέρισμα της Viohalco και ο «πάγος» για AS Company

Το αίνιγμα του φόρου στο μέρισμα της Viohalco και ο «πάγος» για AS Company

VIOHALCO: Θετική έκπληξη για τους μετόχους της Viohalco αποτέλεσε η πρόταση της διοίκησης προς την ετήσια τακτική γενική συνέλευση για διανομή μερίσματος ύψους 0,01 ευρώ ανά μετοχή.

Βέβαια, ούτε το ποσό ούτε και το ύψος της μερισματικής απόδοσης (στο 0,4% με βάση το κλείσιμο της 15ης/7 στα 2,32 ευρώ) εντυπωσιάζουν, ωστόσο η συγκεκριμένη χρηματική διανομή έρχεται μετά από πολυετή απραξία και εκπέμπει ενδεχομένως τα δικά της μηνύματα σε ό,τι αφορά την οικονομική πορεία του ομίλου.

Ένα ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το πώς θα φορολογηθεί το συγκεκριμένο μέρισμα για τους Έλληνες μετόχους, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι η φορολογία μερισμάτων στο Βέλγιο (έδρα της Viohalco) διαμορφώνεται στο 30%, η οποία παρακρατείται στην πηγή!

Και το ζήτημα που τίθεται τώρα είναι το αν οι Έλληνες πολίτες μπορούν -και μέσα από ποιες διαδικασίες- να αποφύγουν αυτή την υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση και να περιοριστούν στο 5% που επιβάλλεται στη χώρα μας.

 

AS COMPANY: Παραμένει σε ισχύ η στρατηγική της AS Company για εξαγορές, προκειμένου να διευρυνθεί το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, ωστόσο μια σχετική κίνηση που ήταν να λάβει σάρκα και οστά φέτος αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας λόγω του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης στην πρόσφατη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι ικανοποιημένη από την πορεία των θυγατρικών της και πως αν αποδώσει το εγχείρημα στη Ρουμανία κατά τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξει επέκταση και σε άλλες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v