Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2020

Τιμές κινητής: Συνεχίζεται και στη Βουλή η κόντρα ΕΕΤΤ-Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τιμές κινητής: Συνεχίζεται και στη Βουλή η κόντρα ΕΕΤΤ-Επιτροπής Ανταγωνισμού

Συνεχίζεται αμείωτη, όπως όλα δείχνουν, η διαμάχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το κόστος των data στην κινητή τηλεφωνία. Αυτή τη φορά, όμως, στο πεδίο της… Βουλής!

Μάλιστα, ενώ η απάντηση της διοίκησης της ΕΕΤΤ σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας, δεν είχε την ίδια τύχη η απάντηση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός.

Στην ΕΕΤΤ επικαλούνται διάφορα για τις δυνατότητες εκ των υστέρων (ex ante) παρέμβασης στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας με βάση τις κοινοτικές οδηγίες και παραθέτουν πρόσφατα πακέτα data για να δείξουν πως οι τιμές απέχουν από αυτές που περιλαμβάνονταν στην πρόσφατη έκθεση της φινλανδικής Rewheel, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Από την πλευρά της, η τελευταία επαναλαμβάνει πως τα συμπεράσματα της Rewheel δεν απέχουν από άλλες μελέτες «που κατατάσσουν την Ελλάδα ως την πιο ακριβή ή μεταξύ των περισσότερο ακριβών χωρών» στα data της κινητής.

«Εσείς ποια απάντηση… διαλέγετε;» θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε, θεωρούμε όμως ότι το θέμα δεν προσφέρεται για quiz αλλά για σοβαρή αντιμετώπιση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v