Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2020

Forthnet: Ο φόβος του dilution και η προσδοκία Δημόσιας Πρότασης

Forthnet: Ο φόβος του dilution και η προσδοκία Δημόσιας Πρότασης

Ανησυχία φαίνεται ότι δημιουργεί σε κάποιους από τους υφιστάμενους βασικούς μετόχους της Forthnet η έλλειψη «ορατότητας» γύρω από τις κινήσεις που θα κάνουν οι BCP-United, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του deal με τις τράπεζες.

Πληροφορίες της στήλης από έγκυρες τραπεζικές πηγές αναφέρουν ενδεικτικά επιστολή την οποία έστειλε η WIND προς τις τράπεζες αλλά και τη United Group, ζητώντας ενημέρωση για βασικά σημεία της συμφωνίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της Fοrthnet, που έγινε στις 15 Ιουλίου με την παρουσία και τη συμμετοχή των τραπεζών-μετόχων της εταιρείας, ανάλογο αίτημα έθεσε και o αραβικών συμφερόντων μέτοχος GO (κατέχει πάνω από το 14% των μετοχών), ζητώντας παροχή περισσότερων πληροφοριών και διευκρινίσεων αναφορικά με τα επόμενα βήματα και τα διάφορα στάδια της συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων δανειστριών τραπεζών και της United Group.

Δεν θέλει ωστόσο ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος, ποιος είναι ο βασικός παράγων ανησυχίας των μετόχων: Το μέγεθος του dilution που ενδεχομένως θα υποστούν, αλλά και το ενδεχόμενο μιας δημόσιας πρότασης.

Διότι η United δεν έχει προσώρας ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα κινηθεί, πέραν του ότι: «Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής (ή, αναλόγως, της Συναλλαγής Εξαγοράς Χρέους), ο Αγοραστής θα εκτιμήσει όλες τις εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της Εταιρείας μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων».

Καθώς ο καιρός φαίνεται να πλησιάζει σε ό,τι αφορά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αυτές οι «εναλλακτικές» είναι που… καίνε τους μετόχους της Fοrthnet.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v