Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2020

Νέο «μαχαίρι» στο κόστος από τη Frigoglass

Νέο «μαχαίρι» στο κόστος από τη Frigoglass

FRIGOGLASS: Περαιτέρω μέτρα στην κατεύθυνση εξοικονόμησης κόστους προτίθεται να πάρει ο όμιλος στο Β εξάμηνο, όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων Α΄ εξαμήνου.

Οι σχετικές πρωτοβουλίες εστιάζουν στην επανεξέταση του παραγωγικού ιστού και στη μείωση των ελεγχόμενων εξόδων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν σε πρώτες ύλες και μισθοδοσία. Οι, δε, επενδύσεις θα διαμορφωθούν, φέτος, στα χαμηλά επίπεδα των 15 εκατ. ευρώ.

Ήδη, ο όμιλος έχει μειώσει προσωπικό σε Ρουμανία, Ρωσία και Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έκλεισε πέρσι την μονάδα επαγγελματικής ψύξης με αποχώρηση περίπου 90 εργαζομένων.

Στόχος των νέων περικοπών στο κόστος είναι η διατήρηση επαρκούς ρευστότητας (64 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου) και για το υπόλοιπο της δύσκολης, λόγω πανδημίας, χρονιάς.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα 9μηνης κρατικής επιδότησης (πρόγραμμα Γέφυρα) επί της δόσης δανείων θα αποτρέψει την εμφάνιση σημαντικών νέων NPEs στα στεγαστικά δάνεια διατύπωσε η διοίκηση της Πειραιώς.

Εδράζει, δε, την παραπάνω εκτίμηση στο γεγονός ότι από τα στεγαστικά δάνεια, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, που μπήκαν σε αναστολές πληρωμών, τα 1,2 με 1,4 δισ. ευρώ πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν κρατική επιδότηση δόσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v