Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2020

Η νέα σύμβαση Eurobank-doValue και η ενίσχυση της Νίκας

Η νέα σύμβαση Eurobank-doValue και η ενίσχυση της Νίκας

EUROBANK-doValue: Και τη διαχείριση απαιτήσεων σε καθυστέρηση από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης του εν Ελλάδι ομίλου Eurobank ανέλαβε η doValue. Εντός του περασμένου Ιουνίου υπογράφηκε 14ετής σχετική σύμβαση, προσθέτοντας στις υπό διαχείριση απαιτήσεις της doValue 559,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η doValue έχει αναλάβει τη διαχείριση για 14 χρόνια όλων των εν Ελλάδι NPEs, των απαιτήσεων σε πρώιμη καθυστέρηση καθώς και των ανακτηθέντων ακινήτων της Eurobank.


NΙΚΑΣ: Σε νέα αύξηση κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους θα προχωρήσει η αλλαντοβιομηχανία, προκειμένου να «θεραπεύσει» την αρνητική καθαρή θέση που δημιούργησε η συσσώρευση ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκας είχε στο τέλος του 2019 (σ.σ. τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία) υποχρεώσεις προς την Chipita (σ.σ. απώτερος μεγαλομέτοχος) ύψους 8,1 εκατ. ευρώ, με την τελευταία να δεσμεύεται ότι δεν θα ζητήσει μερική ή ολική αποπληρωμή της παραπάνω οφειλής τουλάχιστον μέχρι την 31/12/2020.

Υπάρχει επομένως το ενδεχόμενο, μέρος της ΑΜΚ να είναι στην πραγματικότητα συμψηφισμός απαιτήσεων.

Της ΑΜΚ θα προηγηθεί reverse split με αναλογία 1 νέα κοινή για κάθε 3 παλαιές. Ο αριθμός των μετοχών, εφόσον εγκριθεί η πρόταση, θα μειωθεί σε 39.865.605.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v