Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2020

Τα αποτελέσματα της Intercontinental ΑΕΕΑΠ και το discount της μετοχής

Τα αποτελέσματα της Intercontinental ΑΕΕΑΠ και το discount της μετοχής

Στις 12 Μαΐου η στήλη έγραφε για την Intercontinental International ότι ευνοήθηκε από τη συγκυρία (πωλήσεις και όχι αγορές ακινήτων το 2019, μόλις γύρω στο 15% έκθεση σε τουριστικά-εμπορικά ακίνητα) και έτσι επλήγη από την πανδημία σαφώς λιγότερο από τις άλλες ΑΕΕΑΠ. Αυτό άλλωστε έχει φανεί και στο ταμπλό του ΧΑ, καθώς αν συνεκτιμήσει κάποιος το μέρισμα του 0,36 ευρώ ανά τεμάχιο που κατέβαλε τον Ιούλιο, οι φετινές απώλειες του τίτλου (7,15 ευρώ στις 2/1/2020) περιορίζονται μόλις στο 3,5%.

Το discount βέβαια της μετοχής σε σχέση με την εσωτερική της αξία (6,80 ευρώ μετά τη διανομή του μερίσματος) είναι μικρό, ωστόσο η εταιρεία έχει αποδείξει ότι μπορεί να σημειώνει αξιοσημείωτα λειτουργικά κέρδη (2,85 εκατ. ευρώ στο πρώτο φετινό εξάμηνο) και έτσι να συνεχίσει να προσφέρει μια μερισματική απόδοση πολλαπλάσια σε σχέση με τα επιτόκια των προθεσμιακών τραπεζικών καταθέσεων.

Αυτό που αναμένεται, είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στο χώρο των ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v