Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2020

Σφηνάκια για το ομολογιακό της Chipita και την αποτίμηση του ΔΕΔΔΗΕ

Σφηνάκια για το ομολογιακό της Chipita και την αποτίμηση του ΔΕΔΔΗΕ

CHIPITA: Χαμηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος εξασφάλισε ο όμιλος Chipita, με την τροποποίηση της σύμβασης του ομολογιακού δανείου των 200 εκατ. ευρώ. Η τροποποίηση υπογράφηκε την περασμένη άνοιξη, εν μέσω lockdown, είχε, όμως, συμφωνηθεί στα τέλη του 2019.

Βάσει της αναθεωρημένης σύμβασης, επιμηκύνεται η διάρκεια του ομολογιακού για δύο έτη, ενώ μειώνεται το επιτόκιο από 4% σε 3% και προβλέπεται άρση εξασφαλίσεων (υποθήκες επί ακινήτων και εκχώρηση ασφαλιστηρίου ακινήτων).

Υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου από 3% σε 2,75%, σε περίπτωση που ο δείκτης μόχλευσης της εταιρείας είναι μικρότερος από 3.

Υ.Γ.: Τον Μάρτιο του 2020, η Chipita εξέδωσε νέο κοινοπρακτικό ομολογιακό 50 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, χωρίς εξασφαλίσεις, για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων (45 εκατ. ευρώ) και χρηματοδότηση αναγκών κεφαλαίων κίνησης (5 εκατ. ευρώ). Επιπρόσθετα έκανε χρήση πιστωτικών γραμμών, αντλώντας 30 εκατ. ευρώ, για να ενισχύσει τη ρευστότητά της λόγω πανδημίας.

 

ΔΕH - ΔΕΔΔΗΕ: Αρκετή δουλειά έχουν μπροστά τους οι Goldman Sachs και Eurobank, ως σύμβουλοι πώλησης, για την αποτίμηση της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ και τη σύνταξη του σχεδίου εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Το 2019, ο ΔΕΔΔΗΕ είχε έσοδα 891,7 εκατ. ευρώ, EBITDA 132,2 εκατ. ευρώ (ζημιές 7,4 εκατ. το 2018) και κέρδη προ φόρων 99,3 εκατ. ευρώ. Η διοίκησή του εκτιμά ότι η επίπτωση της πανδημίας δεν θα είναι σημαντική, με βάση όσα διαφαίνονταν ως την έκδοση των οικονομικών καταστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v