Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2020

Η διπλή μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Ρέα και τα ερωτήματα

Η διπλή μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Ρέα και τα ερωτήματα

Σε διπλή μείωση μετοχικού κεφαλαίου προτίθεται να προχωρήσει η κλινική Ρέα, εφόσον η γενική συνέλευση των μετόχων, που συγκλήθηκε για την 9η Σεπτεμβρίου, εγκρίνει τις προτάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η πρώτη μείωση κεφαλαίου, κατά 18,59 εκατ. ευρώ, προτείνεται, προκειμένου να συμψηφιστούν σωρευμένες ζημιές. Η δεύτερη, κατά 3,28 εκατ. ευρώ, για να διενεργηθεί επιστροφή του παραπάνω ποσού στους μετόχους (0,06 ευρώ ανά μετοχή).

Στην έκθεση του Δ.Σ., που συνοδεύει τα αποτελέσματα χρήσης 2019 (καθαρά κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ), αναφέρεται ότι η διοίκηση της εταιρείας «έχει εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο, βάσει του οποίου αναμένεται, προοδευτικά, η κάλυψη των σωρευμένων ζημιών μέσω της θετικής εξέλιξης των αποτελεσμάτων».

Αν το business plan προβλέπει κερδοφορία, τα επόμενα χρόνια, η οποία θα καλύψει, σταδιακά, τις ζημιές εις νέον, για ποιο λόγο προτείνεται στους μετόχους ο άμεσος συμψηφισμός; Για να διευκολυνθεί η επιστροφή κεφαλαίου, σε μια περίοδο κατά την οποία ηχούν εκ νέου οι σειρήνες του ανταγωνισμού ή υπάρχει άλλος λόγος για τη σπουδή;

ΥΓ.: Τον περασμένο Ιούνιο η Ρέα συμφώνησε με την Tράπεζα Πειραιώς την αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Στο παραπάνω πλαίσιο προχώρησε σε πρόωρη αποπληρωμή των χρεολυσίων της φετινής χρονιάς καθώς και μέρους της επόμενης, εξασφαλίζοντας χαμηλό σταθερό επιτόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v