Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2020

H Ελλάκτωρ και ο νέος γύρος συμμαζέματος στις κατασκευές

H Ελλάκτωρ και ο νέος γύρος συμμαζέματος στις κατασκευές

Στις εξελίξεις του τομέα κατασκευών αλλά και στις επιπτώσεις της πανδημίας στην κυκλοφορία της Αττικής Οδού επικεντρώθηκαν χθες οι ερωτήσεις των αναλυτών, κατά την πρώτη από τις δύο τηλεδιασκέψεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τα αποτελέσματα εξαμήνου (μία αφορά το σύνολο του ομίλου και μία τις δραστηριότητες που συνδέονται με το ομόλογο των 600 εκατ. ευρώ).

Για την Αττική Οδό, η διοίκηση υποστήριξε πως υπάρχει σημαντική ανάκαμψη στην κυκλοφορία, μετά τη μεγάλη βουτιά του περασμένου Απριλίου λόγω της καραντίνας. Μάλιστα τον Αύγουστο, η πτώση ήταν περίπου 6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ο επικεφαλής του ομίλου Αναστ. Καλλιτσάντσης προέβλεψε πως σε ετήσια βάση η μείωση της κυκλοφορίας δεν θα ξεπεράσει το 10%, αν η πανδημία «δεν φουντώσει».

Για τον κλάδο κατασκευών, η διοίκηση επανέλαβε πως προχωρά το σχέδιο «νοικοκυρέματος», με στόχο την εξοικονόμηση σημαντικών κεφαλαίων. Ειδική αναφορά έγινε στην ενοποίηση των προμηθειών και στην πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων. Φέτος, μέχρι σήμερα, έχουν εισπραχθεί περίπου 28 εκατ. ευρώ από τέτοιες πωλήσεις.

Πρόσθεσε πως ο όμιλος αναμένεται να επωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το γεγονός πως «έχουν αρχίσει να κινούνται τα πράγματα» και στη Ρουμανία, όπου έχει αναλάβει σημαντικά έργα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συζήτηση με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση των έργων που έχει αναλάβει ο όμιλος, ενώ αναμένονται εξελίξεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v