Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2020

Ακόμη στο… περίμενε η Energean για τον Πρίνο

Ακόμη στο… περίμενε η Energean για τον Πρίνο

Στο... ακουστικό αναμένει η Energean για το θέμα της έγκρισης του σχεδίου διάσωσης της επένδυσης εκμετάλλευσης του κοιτάσματος πετρελαίου του Πρίνου.

Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά πως η νέα σεζόν θα φέρει και ειδήσεις ως προς τη χρηματοδότηση με κρατική συμμετοχή της υλοποίησης των επενδύσεων ύψους 75 εκατ. ευρώ, που απαιτούνται προκειμένου να κρατηθεί ζωντανό το κοίτασμα.

Πάντως σχεδόν όλο τον περασμένο μήνα δεν υπήρχαν νέα καθώς, από τη μια, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μετά τον ανασχηματισμό απέκτησε και νέες αρμοδιότητες με αποτέλεσμα να φορτωθεί με όγκο εργασίας και από την άλλη, μεσολάβησαν οι θερινές διακοπές.

Στην Energean, όπως αναφέρουν πηγές, δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ως προς την έκβαση της υπόθεσης για την οποία απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν.

Να θυμίσουμε ότι το Euro2day.gr, στις 3 Αυγούστου, είχε γράψει ότι η λύση που κλείδωσε είναι η παροχή κρατικών εγγυήσεων για τα 75 εκατ. ευρώ και η συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας (Energean Oil & Gas) που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το μοναδικό κοίτασμα πετρελαίου στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v