Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2020

Η «Βίβλος» ψηφιακής μετάβασης και τα... πυρομαχικά των 6 δισ. ευρώ

Η «Βίβλος» ψηφιακής μετάβασης και τα... πυρομαχικά των 6 δισ. ευρώ

Με την ψήφιση, χθες το βράδυ από τη Βουλή, του σχεδίου νόμου για τον «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» υλοποιήθηκε ένα από τα καίρια σημεία του σχεδιασμού που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο για την ανάπτυξη των υποδομών που απαιτούνται για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση διαδικασιών, ώστε να μην καθυστερούν αδειοδοτήσεις ή έργα.

Είναι το προτελευταίο βήμα μέχρι να ξεδιπλωθεί το σχέδιο του υπουργείου καθώς μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δημοσιοποιηθεί η «Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού» στην οποία, για πρώτη φορά, θα υπάρχει ένας σαφής οδηγός, σε επίπεδο έργου μάλιστα, για το τι πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια, ώστε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. στους δείκτες που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες.

Η αγορά τεχνολογίας περιμένει τη «Βίβλο», που καθυστέρησε προκειμένου να ενσωματωθούν σε αυτή πρόσθετα έργα καθώς το υπουργείο έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης πολύ σημαντικών πόρων, που μπορεί να φτάσουν τα έξι δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v