Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2020

Η στροφή στα πρόστιμα της ΔΙΜΕΑ και ο... αστυφύλαξ στην ενημέρωση του ΓΛΚ

Η στροφή στα πρόστιμα της ΔΙΜΕΑ και ο... αστυφύλαξ στην ενημέρωση του ΓΛΚ

ΠΡΟΣΤΙΜΑ. Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα από τη νεοσύστατη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) την περασμένη εβδομάδα. Και όχι τόσο για παραβάσεις σε θέματα λειτουργίας της αγοράς, αλλά για τη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της Covid-19 στην κοινότητα.

Μάλιστα το ύψος των προστίμων για τη μη τήρηση των μέτρων ήταν πολλαπλάσιο από αυτά που καταλογίστηκαν για παραβάσεις περί της νομοθεσίας λειτουργίας της αγοράς.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για θέματα λειτουργίας της αγοράς, επιβλήθηκαν πρόστιμα 18.800 ευρώ, ενώ για τη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της Covid-19 στην κοινότητα 148.750 ευρώ!

Φαίνεται λοιπόν ότι η ΔΙΜΕΑ, εκτός από την αγορά, μπαίνει δυναμικά και στο «πεδίο» των ελέγχων για την τήρηση των αντι-Covid μέτρων.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. «Χωρίς εμένα παρόντα, ενημέρωση δεν θα γίνει». Αυτή την απάντηση έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στην υφισταμένη του, γενική διευθύντρια δημοσιονομικής πολιτικής του ΓΛΚ, όταν του γνωστοποίησε το αίτημα της Έφης Αχτσιόγλου να συναντηθεί μαζί της προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των δημόσιων εσόδων.

Το ραντεβού επρόκειτο να γίνει εντός των ημερών και, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, δεν θεωρήθηκε «εκτός πλαισίου αρμοδιοτήτων», αφού κεντρικοί αξιωματούχοι των υπουργείων είθισται να ενημερώνουν θεσμικά τα στελέχη της αντιπολίτευσης (και δη, της αξιωματικής) όταν εκείνα το ζητούν.

Ο κ. Σκυλακάκης πάντως έδειξε ότι, αυτή τη φορά, δεν θεώρησε «ακίνδυνη» μία ενημέρωση της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, εν τη απουσία του. Και πάγωσε το ραντεβού.

Θα έχει ενδιαφέρον το επιχείρημα που θα προβάλει στην κα Αχτσιόγλου, εάν και όποτε γίνει η ενημέρωση.

Παρόντος του ιδίου, φυσικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v