Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2020

Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική, CoCos της Πειραιώς και Intracom

Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική, CoCos της Πειραιώς και Intracom

ΤΧΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σε απομείωση της αξίας, στην οποία αποτιμά τα CoCos έκδοσης Πειραιώς στα βιβλία του, προχώρησε κατά το α' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Το Ταμείο απομείωσε κατά 341 εκατ. ευρώ την αξία τους, μετά από αποτίμηση την οποία διενήργησε ανεξάρτητος εκτιμητής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΤΧΣ απομειώνει την εύλογη αξία των CoCos της Πειραιώς. Το είχε κάνει και το 2018, όταν η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας πιέστηκε. Στις 31 Μαρτίου 2020, η εύλογη αξία των CoCos διαμορφώθηκε σε 1,53 δισ. ευρώ από 1,87 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019 και 1,69 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.

 

INTRACOM: Η πώληση του αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα (K-Wind) «πριμοδότησε» με έκτακτα κέρδη (3,1 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 8,4 εκατ. για τη μητρική) τα αποτελέσματα α' εξαμήνου της Intracom.

Τα ενοποιημένα EBITDA υποχώρησαν στα 12,6 εκατ. ευρώ από 13,7 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σε επίπεδο προ φόρων ο όμιλος εμφάνισε ζημιά 2,3 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

 

ΕΤΕ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαπραγμάτευση μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και CVC για ενδεχόμενες βελτιώσεις στην προσφορά του private equity fund όσον αφορά στη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η τράπεζα αναμένει αύξηση του τιμήματος, εφόσον επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι απόδοσης (earn-out scheme).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v