Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2020

Η δικαστική κόντρα εντός του ομίλου της Εθνικής και το μπόνους στα ασφάλιστρα

Η δικαστική κόντρα εντός του ομίλου της Εθνικής και το μπόνους στα ασφάλιστρα

Αίσθηση προκάλεσε τόσο η κίνηση όσο και το timing της αγωγής ύψους 100 εκατ. ευρώ που υπέβαλε η Γενική Αποθηκών (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) εναντίον της ομόσταυλης Εθνικής Ασφαλιστικής, σχετικά με την υπόθεση αποθήκευσης προϊόντων της Καπνικής Μιχαϊλίδη.

Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να θεωρήσουν τη συγκεκριμένη κίνηση ως σαμποτάζ στην προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC, καθώς η σχετική διαπραγμάτευση βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Φαίνεται πως βιάστηκαν…

Επί της ουσίας, κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς στους οποίους απευθύνθηκε το Euro2day.gr θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να χάσει η Εθνική Ασφαλιστική δικαστικά την υπόθεση από τη Γενική Αποθηκών. Και αυτό γιατί αναρωτιούνται εύλογα πώς μπορεί να «εξαφανίστηκαν» τόσοι τόνοι προϊόντων, που για να μεταφερθούν θα χρειάζονταν φορτηγά επί φορτηγών; Προσθέτουν επίσης ότι αποζημίωση σε περίπτωση δόλου ή βαριάς αμέλειας δεν καταβάλλεται.

Ακόμη όμως και αν τελικά η Εθνική Ασφαλιστική χάσει την υπόθεση δικαστικά (σε όποια μελλοντική στιγμή και αν γίνει κάτι τέτοιο), το τίμημα δεν θα το καταβάλει η ίδια αλλά ο αντασφαλιστής της καθώς έχει ασφαλιστεί έναντι του συγκεκριμένου κινδύνου.

Τώρα σε ό,τι αφορά το timing, η προθεσμία υποβολής αγωγής έληγε στο τέλος του έτους, οπότε φαίνεται να προτιμήθηκε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης πριν το κλείσιμο μιας ενδεχόμενης πώλησης.

 

Υ.Γ.: Τα οφέλη της Εθνικής Ασφαλιστικής από τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των παλαιών ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας είναι σημαντικά και μακροπρόθεσμα. Δίνουν στην Εθνική (αλλά και σε άλλες εταιρείες του κλάδου) τη δυνατότητα να απαλλαγούν από ζημιογόνα συμβόλαια που κουβαλούν εδώ και χρόνια και που θα τα φορτώνονταν για πολύ καιρό ακόμη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v