Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2020

H Πειραιώς, τα CoCos και το «όχι» του ΤΧΣ

H Πειραιώς, τα CoCos και το «όχι» του ΤΧΣ

Δεν βρήκε ευήκοα ώτα στο ΤΧΣ, όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, η πρόταση της Πειραιώς για παράταση, κατά μια πενταετία, του δικαιώματος μετατροπής των CoCos σε μετοχές, με παράλληλη παροχή δυνατότητας πληρωμής του τοκομεριδίου με ομολογίες Tier II ή Additional Tier I.

Όπως αποκάλυψε προ μηνών η στήλη η Πειραιώς κατέθεσε στις αρχές πρόταση, που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε τη θέσπιση δυνατότητας πληρωμής του τοκομεριδίου των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών εις είδος. Με την έκδοση, δηλαδή, και απόδοση στο ΤΧΣ ομολογιών Tier II και Tier I.

Μαθαίνουμε το ΤΧΣ απέρριψε το παραπάνω σενάριο. Μένει να φανεί αν υπάρξει νέος γύρος διαβούλευσης, που μπορεί να γκριζάρει το «όχι» του Ταμείου.

Υ.Γ.: Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ απομείωσε στις 30 Μαρτίου 2020 (σ.σ. τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις), κατά 341 εκατ. ευρώ, την εύλογη αξία των CoCos της Πειραιώς, βασιζόμενο σε αποτίμηση, που διενήργησε ανεξάρτητος εκτιμητής.

Υ.Γ. ΙΙ: Στις 2 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί το τοκομερίδιο 2020. Η τράπεζα έχει προϋπολογίσει την καταβολή τοις μετρητοίς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v