Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2020

Το παρ' ολίγον αυτογκόλ με την πανδημία

Το παρ ολίγον αυτογκόλ με την πανδημία

Η κόπωση της κοινωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καταγράφουν οι ειδικοί στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να ακολουθήσουν ομολογουμένως δύσκολα μέτρα, που έχουν στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Δεν είναι όμως μόνο η κόπωση. Σημασία έχει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που εκπέμπεται και να μην αλλοιώνεται με κινήσεις που δεν δείχνουν να έχουν προφανή λογική. Κάτι τέτοιο παρ' ολίγον να συμβεί με τους αγώνες ποδοσφαίρου και την ανακοίνωση της απόφασης να επιτραπεί η παρουσία έως και 3.500 φιλάθλων στις εξέδρες.

Η στήλη δηλώνει ποδοσφαιρόφιλη και δεδομένου ότι κατά ένα μέρος της είναι «ερυθρόλευκων αισθημάτων», πολύ θα ήθελε να βρεθεί ξανά στις εξέδρες του Καραϊσκάκη. Πλην, όμως, όταν υποχρεώνεις τους πολίτες σε όλο και περισσότερους περιορισμούς και στην Αττική απαγορεύεις συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, το να βρεθούν σε ένα σημείο 3.500 άνθρωποι δεν μοιάζει σοφή απόφαση. Κι αυτό γιατί ανεξάρτητα του κατά πόσο θα τηρηθούν τα (αυστηρά, είναι η αλήθεια) μέτρα που προβλέφθηκαν για να διεξαχθεί η αναμέτρηση με ασφάλεια, το μήνυμα που στέλνεις, μπερδεύει. Ειδικά τώρα που η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση, με νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Ευτυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κατάλαβε έγκαιρα και ακύρωσε την απόφαση. Ισως θα ήταν καλύτερα να μην είχε υπάρξει ποτέ…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v